Etusivu

keskiviikko 31. elokuuta 2011

Joku epäasiallinen otsikko

Mulla suututtaa ihan järjettömästi nuo kommentit mitä Tiina saa Formspringiin.
Eikö ihmiset ymmärrä, kuinka raskasta on hoitaa lasta, joka vielä kaiken lisäksi huutaa ja itkee noin paljon.
On se varmasti turhauttavaa kun ei itse voi toista auttaa, vaikka toisella pienellä on paha olla ja sattuu..
Ja nuo valitukset mm. tupakoinnista.. Aivan taatusti on rentouttavaa ja ihanaa päästä välillä pihalle yksin, pois jatkuvan huudon ja itkun keskeltä, vaikka sitten vain viideksi  minuutiksi polttamaan tupakan. Ja joo, kyllähän lapsi joutuu Tiinan palatessa takaisin haistelemaan tupakan hajuja, mutta ei siihen hajuun ole varmasti ennenkään kukaan kuollut.
Kumpi on parempi; polttaa tupakan, jättäen lapsen vähäksi aikaa jollekkin hoitoon vai jäädä kuuntelemaan jatkuvaa kipuitkua ja saada joku hermoromahdus?

Ja valitukset siitä, kuinka Tiina on huono äiti lapselleen, koska vastaa vittuilijoille ja haukkujille, vittuillen ja haukkuen takaisin.
Sekö tekee ihmisestä huonon äidin?
Ei ihminen jaksa kaiken vauvahäslingin kesken olla aina täydellinen äiti.
Jos saisit kommentin: "Vitun pentu, kasva aikuseks ja hommaa töitä vitun sossupummi. Lapsellas ois parempi jossain muualla, oot vitun huono äiti senkin jalkoja levittelevä huora!"
Vastaisitko itse siihen ystävällisesti?
"Joo, minä kasvan aikuiseksi, olenhan jo 16-vuotias, minun on jo aika olla täysin aikuinen. Ja joo minä menen töihin 16-vuotiaana, ei se haittaa vaikka minulla on 3kk vanha lapsi, voin silti mennä töihin. Ja kyllä, vienkin heti huomenna lapseni jollekkin muulle, siellä sen on varmasti parempi olla. Ainiin, melkein unohdin olevani huono äiti, hups olen huora. Ja kiitos, se tekis 150€/yö.."
Miettikää nyt hei vähän itekkin noita kommentteja. Haukutteko ihan tosissanne Tiinaa vastausten takia? Teidän kommentit on itse niin ala-arvoisia ja säälittäviä. Kuuluuko 16-vuotiaan vastata ystävällisesti jos keski-ikäinen ihminen tulee haukkumaan kuin olisi itsekkin teini..

Ja joku sanoo tähän varmasti, että kannattaako Tiinan pitää julkista blogia, jos ei kestä kritiikkiä..
Hei haloo! Toi ei oo kritiikkiä vaan suoraa haukkumista ja mollaamista!
Tai sitten joku sanoo mua lapselliseks kun puolustan Tiinaa.
Eihän nimittäin teidän sanoin "mielenvikaista huoraa sossupummipentua, joka on huono äiti" saa puolustaa, eikö niin? :)

Ja tähän postaukseen tulevat kommentit aion julkaista kaikki. Siis ihan joka ikisen. Luulen nimittäin sieltä päästä tulevan sellaista settiä, että on hyvä antaa muidenkin nauraa:D
Sitä odotellessa:)

Hyvää yötä, kiitos ja heipähei!:)

27 kommenttia:

  1. Sama on ottanut mua pattiin, ihmettelen oikeesti kellä on pokkaa ja halua edes haukkua toista noin paljon? Saako ne jotain sairasta tyydytystä siitä? Ilmeisesti ihmisen pitäis vaan kertoa kuinka ruusuilla tanssimista elämä aina on ja vaikka sitten valehdella.

    VastaaPoista
  2. Innolla odotan kyllä itsekin minkälaista kommenttia tänne tulee, koska itsekin seuraan tuota Tiinan blogia ja kauhulla olen välillä niitä kommentteja lukenut!

    VastaaPoista
  3. Kaikki haukkuminen ja mollaaminen on todella idioottimaista, enkä ymmärrä ihmisiä, jotka niin tekevät. Pienen vauvan kanssa on varmasti raskasta ja siinä vaiheessa kukaan ei varmasti kaipaa minkäänlaista ilkeilyä. Toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin.

    VastaaPoista
  4. Tämä kaikki sosiaalinen media alkaen facebookista aina tänne blogimaailmaan asti osaa olla aika raadollinen paikka. Toivoisin, että jokainen voisi omana itsenään kirjoittaa elämästään ja ajatuksistaan paljastaen juuri niin paljon kuin itse haluaa. Tulematta julkisesti "teloitetuksi", noin kuvainnollisesti sanoen... Ehkä olen nössöyteen taipuvainen, mutta kyllä olen välillä huolissani sen suhteen miten rajattomasti esim. juuri kyseisen blogin pitäjä kaikista tuntemuksistaan kaikille julkisesti kirjoittaa. :/ Itse rajaisin lukijakuntaa noin henk.koht. jutuille aika rankalla kädellä, kun kerran nämä lukijat eivät osaa asiallisia olla ja se on huomattu. En pitäisi sitä millään tavalla nöyristelynä tällöin estää tämän """"kritiikin"""" laittajien pääsyä itsensä ja pienen lapsensa elämää kurkistelemaan ja pilkkaamaan.

    VastaaPoista
  5. Olen Neea sinun kanssa niin samaa mieltä!

    VastaaPoista
  6. oon ihan samaa mieltä ja on totta että tiuski on saanut täysin asiatonta ja ihan järkyttävää palautetta, mutta! kuten tiuskilta ei voi odottaa täydellisyyttä, on myös ihan ymmärrettävää millaisia reaktioita muissa herää. ihmiset liikuttuu, kun lasta kohdellaan huonosti. tiuski ei ehkä ole maailmankaikkeuden pahin äiti, mutta tosi pahat lähtökohdat sillä on ja ei näytä menevän kovin hyvin. hankala muotoilla ajatuksensa järkevästi, jos on tosi huolissaan siitä millaisissa oloissa se lapsi elää. eihän tämä oikeuta törkeitä kommentteja, mutta mun mielestä niitä pitää ymmärtää siinä missä tiuskin asiattomia ja järkyttäviä vastauksiakin.

    VastaaPoista
  7. Mielestäni suuri osa Tiuskin saamasta palautteesta (ne mitkä on julkaistu, varmasti on joukossa ollut ihan puhdasta vittuiluakin) on ollut ihan asialliseenkin sävyyn kirjoitettua kritiikkiä, mistä hän on itse vetänyt vesimelonin nokkaansa. Monet ihmiset voivat ihan aidosti olla huolestuneita tilanteesta, jossa mielenterveysongelmista kärsivällä äkkipikaisella laitosteinillä, joka ei juuri ole itsestään kyennyt huolehtimaan, on käsissään pienen ihmisen kasvatus, vaikka ei elämän realiteetitkaan (mm. yhteiskunnan tuen mukana tulevat velvoitteet ja vaatimukset) tunnu olevan hallussa. Lisäksi kun Tiuskin vastaukset kritiikkiin ovat usein kovin sivistyneitä, tyyliin "vedä kätees saatanan kusipää!11", niin ei voi ihmetelläkään että niitä risuja lukijoilta tulee. Ei, tämä ei ole vittuilua, en tahdo loukata tällä ketään ja vaikka varmaan saan niskaani "vitun ämmä, miten kehtaat!!"-kommentteja, niin yritän vain tuoda julki hiukan aikuisemman ihmisen näkökulman tilanteeseen, joka näyttää...no, niin, ajoittain vähän huolestuttavalta.

    VastaaPoista
  8. No tulin lukemaan kommentit että olisi niitä urpoja joille nauraa mut ei ollu :D toisaalta hyvä mut toisaalta oisin halunnu kyllä nauraa niitten urpojen typerille kommenteille D::: :D:D:D

    VastaaPoista
  9. Yksi teistä anoista mainitsi, että "ihmiset liikuttuu, kun lasta kohdellaan huonosti".
    Etkai tarkoittanut, että Tiina kohtelee lastaan huonosti..?
    Ei nimittäin kohtele. Tiinahan taatusti rakastaa lastaan juuri niin paljon kuin pientä ihmistä voi. Ja mistä sait päähäsi, että kohtelisi huonosti?
    Tiinahan tekee kaikkensa parantaakseen Amandan oloa, vaikka on taatusti raskasta kun hän huutaa koko ajan kipuaan.

    Toinen ano sanoi, että "mielenterveysongelmista kärsivä äkkipikainen laitosteini, jne.."
    Te ja teän mielenterveysongelmat. Ei Tiinan "sairaus" todellakaan estä häntä hoitamasta Amandaa hyvin.
    Tiinan vastaukset ovat sellaisia kuin ovat, mutta sen takia, kun hänelle sataa paskaa niskaan joka suunnalta. Kaikki valittaa iästä, äitiydestä, jnejnejne..
    Et luultavasti ole lukenut kovinkaan paljon sitä paskaa mitä Tiinalle tulee Formspringiin..?

    Monet valittaa tosiaan siitä, kun Tiina on muka huono äiti. Huonoksi äidiksi haukkuminen on oikeasti varmaan pahin asia, mitä voi tuoreelle äidille sanoa!
    Ja ei 3kk ikäisen vauvan äiti voi vielä täydellinen äiti ollakkaan, koska silloinhan tuore äiti vielä tutustuu uuteen elämään ja äitiyteen.

    Ja postaus oli minun mielipiteeni, tottakai jokaisella on omat mielipiteensä.

    VastaaPoista
  10. "Yksi teistä anoista mainitsi, että "ihmiset liikuttuu, kun lasta kohdellaan huonosti".
    Etkai tarkoittanut, että Tiina kohtelee lastaan huonosti..?"

    kirjoitin tuon kommentin ja en tarkoittanut, että kohtelis huonosti. en tietenkään tunne, mutta blogin perusteella en oo saanut käsitystä että tekisi jotain väärin. tarkoitin vaan sitä että kun kyseessä on laitosnuori, jolla on mielenterveysongelmia ja on tosi nuori vielä niin kyllä mua ainaki huolestuttaa että millaisella todennäköisyydellä kaikki menee tulevaisuudessa hyvin... oon kyllä toisen anonyymin kanssa ihan eri mieltä siitä että suurin osa tiuskin palautteesta ois asialliseen sävyyn kirjoitettua kritiikkiä. mietin että jos tiuskin mielestä on hyvä idea hankkia lapsi tuossa elämäntilanteessa, mikä muu myös on sen mielestä hyvä idea

    VastaaPoista
  11. Nimenomaan, jos Tiina ei nytkään tee mitään väärin ja rakastaa lastaan, niin kuinka suurella todennäköisyydellä näin tapahtuisi myöhemmin, kun Tiina on aikuistunut..?
    En kutsuisi niitä myöskään mielenterveysongelmiksi, se saa Tiinan kuulostamaan oikeasti joltain täysin sekopäältä.
    Tiina on sitäpaitsi niin vähän nuorempi kuin mie, miksi Tiinalle tulee paskaa niskaan? Koska se pääasiassa tulee iän takia, koska hän on muka liian nuori. Eihän esim. mulle kitistä todellakaan niin paljoa kuin Tiinalle (mikä tietenkin on vain hyvä, koska en varmaan kestäisi) ja vaikka Viivi-Elisa, hän saa KEHUJA, vaikka on ihan yhtä nuori.
    Tässäkin huomaa sen, että se johtuu Tiinan laitosmenneisyydestä. Mutta ei kukaan meistä voi väittää, että Tiina olisi samanlainen tuittupää kuin ennen. Eihän me tunnetä häntä kunnolla.

    Ja sanot että Tiinan mielestä oli hyvä idea hankkia lapsi. Miten niin hankkia..?
    Eihän Tiina hankkinut lasta, vaan SAI lapsen.
    On eriasia hankkiutua raskaaksi, kuin tulla raskaaksi.

    Mie ainakin olen tosi ylpeä Tiinasta, että uskalsi pitää lapsen, vaikka varmasti tiesi saavansa kuulla siitä paljon mutinoita.

    VastaaPoista
  12. hankki tai päätti pitää, joka tapauksessa tietoinen päätös. joidenkin näkökulma on sellainen, että koska kaikki _saattaa_ mennä hyvin, pitäisi antaa rauhassa kokeilla elävän olennon kanssa miten käy. muiden mielestä tilanteessa on niin monta riskitekijää että on ihan hulluutta jättää lapsi siihen tilanteeseen ja katsoa miten käy. ei se vaan kaikille riitä vakuutukseksi, että ehkä tiinan mielenterveysongelmat pysyy hallinnassa, ehkä se ei tee lapselle jotain vaikka manian aikana, ehkä se ei enää käytä huumeita, ehkä se on kasvanut, ehkäehkäehkä.

    ei se tietenkään oikeuta jotain huorittelua ja älytöntä haukkumista ja muuta, mutta oon vaan sitä mieltä että nekin pitää ymmärtää koska ihmisiin vaikuttaa vahvasti tuollainen tilanne jossa on mukana lapsi, joka ei oo pyytänyt joutua siihen.

    VastaaPoista
  13. tiinan mielenterveysongelmat ei muuten ole mistään kevyimmästä päästä. en sano, että sillä napsahtaa ja se heittää huomenna vauvan parvekkeelta, mutta jos et bipolaarisuutta ota vakavasti niin mikähän sitte ois oikea mielenterveysongelma? ei se hyssyttelyllä paremmaksi mene.

    VastaaPoista
  14. Olenko väittänyt etten ota sitä vakavasti?
    Tottakai otan. Mutta tarkoitan juuri sitä, että se ei kuitenkaan oikeuta ketään haukkumaan.

    Jos joku aikuinen sairastaisi myös bipoa ja saisi lapsen, niin tulisiko siitä niin suuri haloo?
    Veikkaan että ei.

    Olen edelleen sitä mieltä, että suurin syy Tiinan haukkumiseen on taatusti se laitosmenneisyys, ja se ei mielestäni ole oikein.
    Sanoit tuolla, että "tilanne jossa on mukana lapsi, joka ei oo pyytänyt joutua siihen".
    En usko, että Tiinakaan on pyytänyt päästä laitokseen. Sinne kuitenkin joutui, ja pärjää elämässä todella hyvin!

    VastaaPoista
  15. Kyse ei ole pelkästään siitä, onko Tiina lapsellinen vai ei, käyttäytyykö hän kuten ikäisensä vai ei, vaan siitä, että hän on äiti. Voiko lapsi kasvattaa toista lasta? Se, että Tiina kiukuttelee ja käyttäytyy kuin pahainen kakara ei ole mitenkään yllättävää, mutta pointti on siinä, että hänen ei pitäisi käyttäytyä niin, koska hän on äiti. Hän ei voi olla minäminä-keskeinen ja kiukutella, miten mieli tekee, koska kyse ei ole vain hänestä vaan kyse on myös hänen omasta tyttärestään. Tiina provosoituu ikävistä kommenteista, ei mitään yllättävää siinä, mutta onko tämä hyvä malli opettaa lapselle? Että kaikesta pitää suuttua ja kiukutella ja kaikkea pitää haastaa? Oman tyttärensä vuoksi häneltä pitää odottaa enemmän, kuin pahaiselta kakaralta.

    VastaaPoista
  16. Ei kaikki aikuisemmatkaan äidit ole niin aikuismaisia. Kyllähän he saavat olla lapsellisia ja suuttua ja sanoa takaisin, mutta Tiina ei, koska on nuori, niinkö?
    On niin monia lapsia joille heidän omat äidit ovat opettanut huonoja tapoja. Mutta niistä ei valiteta, koska aikuisten tapa kasvattaa on aina oikea?
    Amanda on nyt 3kk.. Hän ei tajua Tiinan huonoa käytöstä vielä pitkään aikaan, ja taatusti siinä ajassa Tiinan käytös voi muuttua.
    Onhan Tiinan kommentitkin aika kamalia, mutta ei hän ole se joka aloittaa. Monet niistä, jotka laittavat kommentteja Tiinalle, sanovat, että on minullakin lapsia, jnejne.. Mutta silti he saavat vittuilla ja mollata, eikö heidän lapsensa sitten muka opi tätä huonoa tapaa ihan yhtä lailla?

    Ajattele hieman avarakatseisemmin, niin huomaat, kuinka paljon oikeasti "huonoja äitejä" on. Niitä jotka oikeasti opettavat huonoja tapoja.

    VastaaPoista
  17. ^Itse asiassa eivät, aikuisella ei ole yhtään sen suurempaa oikeutta käyttäytyä kuin kakara mitä teiniäidilläkään. Kuka täällä on edes väittänyt, että äidit saavat käyttäytyä lapsellisesti, kunhan ylittävät tietyn iän?
    Kuten myös kannattaa huomioida, että vaikka lapsi ei täydellisesti ymmärtäisi kaikkea, niin kyllä hän silti kasvaa äitinsä kanssa, näkee miten äiti käyttäytyy ja oppii alitajuntaisesti. Jos äiti on ailahtelevainen, dramaattinen, lapsellinen, lapsi oppii sen. Lapset eivät elä missään tynnyrissä, vaan tarkkailevat kokoajan ympäristöään. Jos ihmiset heidän ympärillään käyttäytyvät kummallisesti, he huomaavat sen, riippumatta siitä, onko lapsella sanoja näkemälleen.

    Toki kommentit, mitä Tiinalle tulevat, ovat hyvinkin epäasiallisia, mutta se ei tarkoita, että Tiinan pitäisi provosoitua. Provoaminen on aina epämiellyttävää, mutta on lapsellista tarttua jokaikiseen provoon, mitä tarjotaan. Provosoitumalla hän vain kerjää itselleen lisää, sellaista on hauska provosoida, joka tarttuu siihen välittömästi. Elämässä tulee vastuudessakin vastaan tilanteita, mitä voivat tuntua provosoivilta ja ahdistavilta, mutta aina oikea vastaus ei ole alkaa huutamaan pää punaisena ja kiukuttelemaan. Lapsi ratkaisee asiat niin, aikuisen ihmisen (ja äidin) pitäisi tietää paremmin. Tiinan tulisi olla se aikuinen lapselleen.

    VastaaPoista
  18. Mielestäni on myös turhaa vedota siihen, että ainakin hän rakastaa tytärtään eikä hakkaa tätä, sillä noiden kahden asian ei pitäisi olla mitään ihailtavia saavutuksia vaan minimioletuksia. Ei se ole saavutus, ettei lyö lastaan ja rakastaa sitä, vaan äidin kuuluukin tehdä niin. Siitä ei jaeta mitään erillisiä palkintoja, että täyttää minimiedellytykset.

    VastaaPoista
  19. Oletko sattunut huomaamaan, että Tiina on huomattavasti parantanut käytöstään, vai vietätkö kaiken ajan siihen, että odotat mitä vastaan, jotta pääset taas esittämään OMAN mielipiteesi..?

    Tiina poisti ihmisiltä kommentointi mahdollisuuden blogiin ja poisti Formspringin (jonka teki kylläkin myöhemmin uusiksi) juurikin sen takia, ettei hänelle tule paskaa kommenttia, johon hän sitten vastaisi takaisin.
    Hän selvästi yrittää saada asiat kohdilleen, mikä on mun mielestä todella ihailtavaa ja kypsää käytöstä niin nuorelta.

    Kuten aikaisemmin sanoin, olen todella ylpeä Tiinasta, olit sie mitä mieltä vain!:)

    VastaaPoista
  20. Juu eihän se oo oikein, että tuolla tavalla mennään arvostelemaan :/ Mutta ku rupeaa kirjottamaan julkista blogia ja tekee tunnuksen formspringiin, on ihan selvää että varmasti alkaa saada myös negatiivista palautetta. Se, miten sen ottaa vastaan on eri juttu. Miksei voi antaa vaan olla? Siis ymmärrän kyllä, että ne kommentit ottaa päähän eikä tunnu kivalta, ja vihastuttaa, mut miksei vaan voi antaa olla ja olla julkasematta niitä? Esim. formspringissaki voi poistaa niitä negatiiviseen sävyyn tulevia kysymyksiä jne.. Se on vähän provoa mun mielestä ku julkasee ne kaikki ja vastailee niihin samalla mitalla,mitä on kirjotettu. Se vaan lisää niitä negatiivisten kommenttien määrää..:/

    Ja se että kirjottaa blogiin vaikka,että "nonii tässä on osote formspringiin antakaa tulla vaan!!" niin se on pelkkää provoa. Ja onhan tiina ite sanonu,että se joskus oikeen tahalleen provoaa.

    Kaikista parhain siis ois jos vaan jättäs kommentit omaan arvoon,eikä julkasis niitä,kyllä ne alkaa pikkuhiljaa loppua sitten! Ja vaikka ei loppuis,niin julkasee silti vaan ne positiiviset kommentit,joita on tiinallekki paljon tullu!

    En sanonu pahalla mitään,tää on vaan mun mielipide ja että miten ite tekisin,että välttyis turhilta haukkumisilta jne :)

    VastaaPoista
  21. Niin ja peeäs, esim. anonyymithän innostuu vaa enemmän,jos niille vastaa samalla mitalla takasin. Kannattais vaan asiallisesti vastata takas ;)

    VastaaPoista
  22. "Mielestäni suuri osa Tiuskin saamasta palautteesta (ne mitkä on julkaistu, varmasti on joukossa ollut ihan puhdasta vittuiluakin) on ollut ihan asialliseenkin sävyyn kirjoitettua kritiikkiä, mistä hän on itse vetänyt vesimelonin nokkaansa. Monet ihmiset voivat ihan aidosti olla huolestuneita tilanteesta, jossa mielenterveysongelmista kärsivällä äkkipikaisella laitosteinillä, joka ei juuri ole itsestään kyennyt huolehtimaan, on käsissään pienen ihmisen kasvatus, vaikka ei elämän realiteetitkaan (mm. yhteiskunnan tuen mukana tulevat velvoitteet ja vaatimukset) tunnu olevan hallussa. Lisäksi kun Tiuskin vastaukset kritiikkiin ovat usein kovin sivistyneitä, tyyliin "vedä kätees saatanan kusipää!11", niin ei voi ihmetelläkään että niitä risuja lukijoilta tulee. Ei, tämä ei ole vittuilua, en tahdo loukata tällä ketään ja vaikka varmaan saan niskaani "vitun ämmä, miten kehtaat!!"-kommentteja, niin yritän vain tuoda julki hiukan aikuisemman ihmisen näkökulman tilanteeseen, joka näyttää...no, niin, ajoittain vähän huolestuttavalta."

    Yhdyn tuohon. Tiuskilla on kyllä paljon hyviäkin asioita ja pointteja ja tietoa. Mutta välillä taas huomaa, että hän on vain liian nuori.. Valitettavasti.

    "Ei kaikki aikuisemmatkaan äidit ole niin aikuismaisia. Kyllähän he saavat olla lapsellisia ja suuttua ja sanoa takaisin, mutta Tiina ei, koska on nuori, niinkö?
    On niin monia lapsia joille heidän omat äidit ovat opettanut huonoja tapoja. Mutta niistä ei valiteta, koska aikuisten tapa kasvattaa on aina oikea?"

    Tiina saa suuttua ja sanoa takaisin siinä missä aikuisetkin, mutta kyllä sen huomaa että aikuisilla se on erilaista. Tiinalla se on vielä monesti sellaista teinin uhmaa, että "minä tiedän asiat itse parhaiten, muut ei mua määräile eikä kellään ole mitään sanomista mihinkään mun asioihin vaikka tekisin mitä tahansa". Tuota tuskin voi kiistää kovinkaan moni? Ei hän aina käyttäydy noin, mutta monesti kyllä. Ja lapsi aistii kyllä nuo asiat kuten joku muukin sanoi. Aistii esim jos vanhempien välillä on riitaa ja epäsopua, vaikka he eivät vauvan nähden riitelisi tai mitään.

    "Oletko sattunut huomaamaan, että Tiina on huomattavasti parantanut käytöstään, vai vietätkö kaiken ajan siihen, että odotat mitä vastaan, jotta pääset taas esittämään OMAN mielipiteesi..?"
    Tiina on kyllä parantanutkin käytöstään, se on totta. Mutta siitä on vasta vähän aikaa. Toivottavasti menee parempaan suuntaan. Mutta ei se ole oikein, että vaikka miten provosoituisi, hän heittelee ihmisille "rottapilluneekeriä" ja huorittelee näitä, siitä voi nostaa kunnianloukkaussyytteen. Toki sekään ei ole oikein, että Tiuskille tollaisia kommentteja syydetään, mutta hänen pitäisi vain opetella olemaan välittämättä, siitä olisi apua hänen luonteelleenkin. Tiedän ettei se ole helppoa, mutta mahdollista kyllä.
    Toisaalta monet ovat asiallisestikin neuvoneet Tiinaa ja silloin vastaukset on sellasia "joojoo kyl mä tiiän". Eli hän ei osaa sitten ottaa rakentavastakaan, tosin ehkä hieman negatiivisen sävyisestä, kommentista oppia.

    VastaaPoista
  23. Tuskin se laitosmenneisyys kauheasti vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin..Onhan niitä aikuisiakin, joilla on ollu ties minkälainen elämä ennen lasta.Ainahan on joku, jonka silmiin toi menneisyys eniten ottaa, mut kyl se vaikuttaa eniten, mitä nykyhetki on..Ja äitiydestä..kyllä ne äidit arvostelee toisiaan kaikenikäisenä..kaikista asioista..ehkä sitten nuorempana ottaa vaan sen arvostelun vakavammin ja rankemmin..? Missään nimessä en hyväksy tiuskiin yms muihin nuoriin äiteihin kohdistettua haukkumista ja vähättelyä.Joku raja ihmisillä pitäis olla..! Mut jotenki luulen, et nää karseimmat kommentit tulee todella lapsellisilta teineiltä, eikä aikuisilta ihmisiltä.

    VastaaPoista
  24. Tiinan ongelmia kutsutaan mielenterveysongelmiksi, koska niitä ne ovat! Tai itse asiassa kaksisuuuntainen, se ei ole vain mielenterveysongelma, vaan se on myös mielisairaus.

    VastaaPoista
  25. Tosiaan Tiinan laitosmenneisyys ei ole menneisyyttä, se on edelleen nykyisyyttä. Kyseinen ei kykene huolehtimaan itsestään selkeästi laisinkaa, saati lapsestaan. En todellakaan vaarantaisi lapsen terveyttä päästämällä ennen seksiä huumeisiin vaihtaneen alaikäisen ihmisen muuttamaan omaan asuntoon. Myös kyseisen huomionhakuisuus ja raha-asioillaan kerskailu on lapsellista. Jos et muutan sattunut tietämään, niin tupakan haitta-aineet jäävät vaatteisiin kiinni ja kun kyseinen teiniäiti käsittelee lastaan, lapsi hengittää haitta-aineita myös ja siten altistuu tupakan aiheuttamille sairauksille ja allergioille. Sen lisäksi tuon ikäisen ei ylipäätään tulisi polttaa, luulisi että olisi sen verran aivoja pienessä ylimeikatussa päässä ollut, että olisi sen jo raskausaikana lopettanut.

    VastaaPoista
  26. Monet ihmiset tuntuvat sekoittavan keskenään haukkumisen ja kritiikin. Hohhoi. Mitenhän saisi taottua kalloihin, että "sä oot vitun paska" ei ole kritiikkiä? Tai "paskaa" ei ole kritiikkiä? Kritiikin pitäisi olla rakentavaakin...

    VastaaPoista