Etusivu

tiistai 9. elokuuta 2011

Anteeksi yksitoikkoisuuteni

Sori niille joita ei kiinnosta, että mie kirjotan koko ajan samasta asiasta, mutta pakko avautua johki ettei tarvii Akille koko ajan..

Koko päivän ollu ahdistunut ja surullinen fiilis.. Peetu on niin raukka!;(
Se on niin pienen ja haavoittuvaisen näköinen kun ei jaksa tehdä mitään..
Inhottava ja hyödytön olo kun ei voi itse tehdä mitään.. Pitää sylissä ja antaa lääkettä.. Jutella.. Yrittää muka olla itse reippaana kun toisella on huono olla..
Ei pienet sais olla kipeenä, ku ei ne ite tajuu miks on huono ja voimaton olo. Ja miksei kukaan auta..

Peetulla oli taas kuumetta yli 39, kun puolisen tuntia sitten mitattiin. Raukka on nukkunut koko päivän, syömisiä lukuunottamatta.
Ja illalla se on syönytkin tosi heikosti. Vettä ei oikein suostu ottamaan. Ja pilttiä ei syönyt kuin maksimissaan lusikallisen- ehkä kaksi..

Huomenna sitten heti aamusta päivystykseen. Kuumetta on nyt kolmatta päivää ja välissä oli ne kuumekouristukset. Ja nyt nousi jopa reippaasti yli 39:sän.

Miten voi yhtäkkiä tulla nuin kauhia ja korkea kuume, joka laskee vain siksi aikaa kun lääke vaikuttaa..?


Jos täällä on joitain jotka tietää jtn lääketieteestä, niin voisitteko kertoa mulle jotain vähän enemmän kuin lääkärit kertoo?

Eli oikeastaan mitä vain, koska lääkäri ei kertonut mitään..

3 kommenttia:

  1. On varmasti aivan kauheaa kattoa siitä vierestä kun oma lapsi kärsii :/ Eikä voi tehdä oikeen mitään. Mutta se auttaa Peetua varmasti paljon että sillä on äiti ja isi lähellä :) Vaikka ei sen olotilasta sitä huomaiskaan, eihän se läheisyys kuumetta vie pois mutta varmasti peetulla on silti turvallinen olla.

    VastaaPoista
  2. Voi pientä :/ Meiän tytöllä oli tosi paha nokkosrokko, joka alko viikon tosi kovalla kuumeella eikä särkylääkkeilläkään meinannu laskee yhtään. Oltiin sit öisinkin viileessä suihkussa sen kanssa niin kauan että vähän laski. Se alko punasilla pienillä näpyillä ja aluks lääkärit epäili vauvarokkoo/vesirokkoo mutta viikon päästä paheni ja selvä nokkosrokkohan se sit oli.. Sairaalassakin vietettiin yö kun ei pieni pystynyt enää syömään kun oli niin kipeä :S Kannattaa koittaa usein kylmiä suihkuja ym, meillä ne helpotti hetkeksi.. Varmasti lääkärit tutkivat nyt kunnolla kun on jo 3pv kuumeillut! Voimia :)

    VastaaPoista
  3. Lapsilla on ihan perusruumiinlämpötila korkeampi mitä aikuisilla, joten siksi lapsilla tulee helpommin korkeita lämpötiloja.
    Nuo kuumelääkkeethän alentavat kuumetta aina hetkellisesti, mutta kun vaikutus poistuu, niin kuume tietenkin palaa. Kuume on kehon oma keino taistella viruksia/bakteereja vastaan, joten kuumeen nouseminen sairauden yhteydessä on normaalia ihan sen takia. Peetun elimistö taistelee itse tautia vastaan kohottamalla kuumeen päälle, eli kuume ei itsessään ole se sairaus, vaan sen parannuskeino. On kuitenkin hyvä viedä Peetu lääkärin tarkistettavaksi, kun tauti on noin kovana jatkunut useamman päivän ajan.

    VastaaPoista