Etusivu

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Ristiäiset

Rakas poikamme sai kasteessa nimen: 
Peetu Pyry Tapani
<3
Siinä ois kuvaa kakusta:)
Ristiäisten kanssa oli hirveä stressi, sähläsin ja heiluin koko ajan, mutta tuntui ettei mitään saanu aikaseks..
Torstaina vielä oli tunne, että perun koko juhlan kun kämppä näytti huonolta vaikka oli touhunnu koko ajan.

Ja sitten kun keskiviikkona vauvalle laitettiin rotavirus-rokote ja Pittunen oksenteli ja ripuloi ja kuumekkin nousi ja torstaina sitten Akillekkin nousi kuume ja mie oksentelin.. Olin ihan varma, että juhlia ei tule ja jos tulee niin juhlat kusee..
Mutta päättäväisinä me sitten Akin kanssa touhuttiin ja häslättiin vaikka kumpikin oltiin kipeänä ja vauva vielä siihen samaan syssyyn..
Perjantai-aamuna eli ristiäisaamuna kämppä näytti mun silmissä vielä pahemmalta ku mitä torstai-iltana, joten alettiin sitten siivoamaan kahdeksalta aamulla. Siivottiin, puunattiin, hangattiin, desinfioitiin, pestiin, pyyhittiin, jnejne. vaikka oikeasti kämppä ei edes ollut huonossa kunnossa, oli jo valmiiksi lähes täysin siistiä! Mutta stressasin vain liikaa ja kämppä näytti muka kamalalta.. :D

Yhden aikaan Pauliina (sylikummi) tuli hoitamaan Pittusta siksi aikaa, että haettiin Akin kanssa kukkia kahvi- ja kastepöydille, haettiin kakku, käytiin ostamassa papille gluteenitonta nisua ja keksiä ja haettiin Noora (isosisko) meille.
Kun oltiin takas kotona, Pauliina lähti laittautumaan kotiin ja Noora alko tekemään tortillapohjista semmosia rullia. Mie lähdin sitten vauvan kanssa suihkuun sillä aikaa kun Aki ja sen äiti touhus kahvipöydän kimpussa.
Kello alkoi olla jo lähemmäs kolmea ja neljältä piti vieraiden jo tulla. Ja kaikki oli vielä tekemättä!
Sählättiin ja pyörittiin ympäriinsä kuin päättömät kanat ja kun ensimmäiset vieraat (jotka onneksi olivat kummeja) saapuivat niin kaikki ei vielä ollut valmista.

Mutta kun kaikki paikat oli tiptop, niin vieraita rupesi tulemaan. Pappi tuli yli 15 min. myöhässä, mutta sitten kastetilaisuus pääsi alkamaan.
Tilaisuus meni todella hyvin, vauva kitisi vain vähän, mutta itse jouduin koko ajan pelkäämään, että sylikummi pyörtyy. Seisoin itse Pauliinan vieressä ja katsoin kauhuissani kun sen huulet muuttu vaaleiks ja kädet tärisi ja vähän ajan päästä tärisi kokonaan ja polvet rupes notkumaan, olin aivan varma että kohta siltä lähtee taju, oli sika kuuma ja paljon porukkaa. Monta kertaa tilaisuuden aikana kuiskin Pauliinalle, että jos pyörryttää niin sano ja anna vauva mulle! :D

Kastetilaisuuden jälkeen kahviteltiin ja seurusteltiin. Mua harmittaa sikana etten kerenny ottaa kuvaa kahvipöydästä, meil oli semmonen noutopöytä systeemi, eli kaikki haki siitä ja meni juomaan ja syömään olohuoneeseen tai minne itse halus. Kakusta onneks kerkesin ottaa kuvan! Se oli niin järjettömän ihana että.. Laitan siitä kuvan tähän perään sitten.

Kokonaisuudessaan ristiäiset meni tosin hyvin ja olin illalla niin poikki että sammahdin ku saunalyhty heti kun pääsin sänkyyn. En päivän aikana huomannut lainkaan kuinka poikki oikeasti olin ja kuinka paljon olin touhunnut, todellisuus iski vasten kasvoja heti kun viimeiset vieraan oli lähtenyt.
Päivän aikana todella moni sano mulle, että istahda nyt hetkeks ku sie olet koko ajan liikenteessä ja touhuat jotain. Ja Hande sano sit kun kaikki muut oli lähteny, että ekaa kertaa muutes nään sut istumassa päivän aikana, ja tajusin sit itekkin että miehän en ole istunu koko päivänä! :D

Valitettavasti itse kastetilaisuudesta ei mun kamerassa ollut yhtään hyvää kuvaa, mutta niin monilla oli kuiten kamera, joten yritän saada jotakuta lähettämään mulle kuvia tilaisuudesta ja muustakin ja lisäilen niitä sitten myöhemmin:)
Mutta nyt siis kuviin:

Pittunen sylikummin sylissä:)
Mun mekko, kuvassa näyttää muodottomalta rätiltä, mut päällä tosi kiva.
Yritän jostain bongata kuvan jossa se ois mulla päällä ja lisään sitten tänne:)

Iloinen(?:D) isä ristiäisten jälkeen:D
Kuvassa myös yks meidän parhaista kavereista:)

Ja nyt lahjoihin:)
Mussukan lahjapöytä:)

Sininen valokuva-albumi
Hopeinen ankka-säästöpossu
Pieni valokuvakehys
Suuri valokuvakehys (takana vauvan nimi, syntymäpvö ja kellonaika + paino ja pituus)
Valokuvakehys, keskelle valokuva ja sivuille laitetaan semmonen massa, johon painetaan toiselle puolelle vauvan kädenjälki ja toiselle jalanjälki
Samaa sarjaa olevat potkarit, body ja pipo, kuvassa näyttää väärän värisiltä, ovat oikeasti kirkkaan turkoosit
Harmaa paita
Metsänvihreät housut

Ruskeat housut, joissa ankan kuva edessä ja takana
Sininen huppari, jossa työkoneiden kuvia
Siniset housut
Siniset farkut


Tuommonen kartongille piirretty kala (poju on horoskoopilta kalat) ja sitten siihen täytettiin nimi, ristiäisaika, -paikka, sylikummi, pappi ja muut kummit. Ja itse Roosa tosiaan itse piirsi tuon kalan! Laitan joskus kuvia tauluista joita Roosa on meille piirtäny:)


Sininen body
Ihanat puolipotkarit
Kirja, johon täytetään kehitysvaiheita jne.

Beige fleece-huppari, jossa söpöt korvat
Housut tuohon huppariin
Sininen fleece-paita
Housut tuohon paitaan



8 kommenttia:

  1. Voi ei, ihanan kuuloset ristiäiset ! Vitsit mäki odotan innolla, mutta oon semmonenki hermopussi jo varmaa kuukaus ennen niitä, et saan hermoromahduksen :'D Mut onneks koko suku on auttamassa, huhhui.
    Onnittelut siis ihanasta nimestä ! <3

    VastaaPoista
  2. IIks, meidän äitin koiran nimi on Peetu :D <3
    Mutta on kyllä ihanan persoonallinen!

    VastaaPoista
  3. Ihana nimi!:) Kiva kuulla, että ristiäiset meni kaikesta huolimatta hyvin! <3

    VastaaPoista
  4. Aivan mahtava tuo kakku! Peetu on ihana nimi. :)

    VastaaPoista
  5. aivan täydellinen kakku, uskomaton superäiti ja sama kirja ko meikällä (paitsi mun on pinkki ja se on 20 vuotta vanha... :--D)!

    ainoo miinus tästä tosi pienestä tekstistä, tummaa tummalla niin hankala saada selvää :/ jos sais vähän isommaksi? :)

    mutta siis ihan valloittava! onnee tosi paljon lapsesta ja noin muutenki, jään lukemaan 8)

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia!:)

    Vaihdoin tekstikokoa, parempi? :)

    VastaaPoista