Etusivu

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Pittunen kotona



Kotiuduttiin Pittusen kanssa 27.2.2011.

Äiti ja isosiskoni (joka siis vauvan täti ja myöskin yksi tulevista kummeista) kävivät kyläilemässä heti samana päivänä, äitihän oli nähnyt vauvan aikaisemminkin, mutta sisko ei malttanut odottaa että näkee Pittusen ja suostuin päästämään heidät tänne vaikka alunperin oli tarkoituksena olla muutama päivä ihan kolmestaan ja kotiutua kunnolla:)
Myöskin Akin äiti ja isäpuoli kävivät kylässä ja toivat kotiintulo-kakun:)

Olihan se aluksi hieman hassua tulla kotiin kun mukana olikin jotain uutta ja niin pientä:)
Ensimmäinen päivä menikin ihmeteltäessä ja ihastellessa kun vauva "toi uuden ilmeen" kotiin ja piristi satunnaisilla hymyillään ja kirkkailla vauvan silmillään.
Hassua kuinka monet sanoo että vauvan kanssa on rankkaa ja ne ei nuku kunnolla öisin. En sitten tiedä onko meidän Pittunen erityisen hyväuninen ja rauhallinen, mutta meillä ainakin nämä yöt kotona on mennyt todella hyvin (vaikka eihän niitä olekaan takana kuin vasta kaksi) ja vauva on hereillä ollessaan todella rauhallinen. Ja tuntuu kuin olisin itsekkin vain piristynyt vauvelin myötä. (ja jopa rauhallisempi ja hellyydenkipeämpi, jos ei lasketa sitä pientä normaalia tiuskimista:P)


Mutta ensimmäinen yö tosiaan meni todella hyvin. Vauva söi illalla n. klo. 22. ja heräsi seuraavan kerran syömään ja vaipann vaihtoon puoli kolmelta, jonka jälkeen nukkui puoli kahdeksaan. Mielestäni ainakin tämä on melko hyvin:)

Eilen, eli päivä kotiin tulomme jälkeen äiti tuli jälleen käymään, tällä kertaa kolmen pikkuveljeni kanssa, eivät hekään malttaneet odottaa että näkee uuden tulokkaan:D
Kaikki juoksivat saman tien vauvelin luo joka makoili sängyssään ja katselivat ja ihastelivat ja eipäs vältytty "ooooi miten pieni, ompas ihana", jne- huudoiltakaan:P
Akikaan ei mennyt kouluun, vaan oli apuna täällä ekan päivän ja muutenkin totutteli elämään vauvelin kanssa:)

Isoimmalla veljistä (7-vuotias) näytti lastenhoito olevan verissä, nosteli tuttia takaisin, lässytteli, jutteli, silitteli, jne koko ajan. Ei malttanut edes kakkua tulla syömään ennen kuin vauva tuotiin keittiöön sitteriin istumaan:D
Keskimmäinen (6-vuotias) näyttäisi olevan "siinä iässä" ettei mikään muka (hox! MUKA) kiinnosta ja asenne olikin alkuinnostuksen jälkeen semmoista hälläväliä-meininkiä:D Mutta paljastuipas todellinen kiinnostus kun kurkki isoveljensä olan takaa silmät loistaen ja piilotettu hymy lähes korvissa. Ja lisäksi kun äiti kehui vanhinta siitä kuinka hyvin osaa hoitaa pikkuista niin nousi keskimmäisellä nokka pystyyn -"kyllähän minäkin osaisin.."
Nuorimmainen (3-vuotias, kohta 4) ei oikein osannut vielä hoitaa tietenkään, mutta innoissaan yritti. Koko ajan piti muistuttaa, että vauva on pieni ja pitää pienesti hoitaa ettei tule vauvaan pipi. Mutta tämähän aina unohtui ja joutui koko ajan olla menossa väliin kun hän yritti vauva kättä laittaa paremmin ettei raavi itseä, jne..
Mutta kokonaisuudessaan vauvelin kohtaaminen enojen kanssa meni todella hyvin:)


Myöskin toka yö meni hyvin, suurinpiirtein kuten ensimmäinenkin, eli siitä ei mitään sen kummempaa:)

Tänään Aki meni kouluun ja olimme vauvelin kanssa kahdestaan kotona. Iskä tuli käymään aamupäivällä ja siinä juotiin kahvit ja juteltiin vauvelista ja tietty kaikesta muustakin:) Suloista kun oon aina ajatellu, että iskä on semmonen perus suomalainen mies, "kovis" helpommin sanottuna, mutta silti huomaa nyt kun vauva on maailmassa, että kyllä raavaskin mies sulaa tuommosen sulosen vauvelin edessä:)

Neuvolastakin soitettiin, ja "meidän neuvolatäti" tulee ylihuomenna käymään täällä meillä.

Maito on noussut tosi hyvin, tuntuu välillä että liiankin hyvin, koska vauveli ei syö loppujen lopuksi niin hirveästi joten joudun koko ajan olla pumppaamassa maitoa pulloihin. Eilen ajattelin, että antaapa olla, kokeilen olla pumppaamatta, mutta rinnat tuli tosi kipeiks ja oli sitten pakko pumpata. Ja nyt kun pumppaan aina välillä maitoa pois niin rinnat ei enää ole kipeät. Joku aika sitten pumppasin 100 ml ja taas tuntuu että maitoa ois ihan kauheesti..
Osaakos joku sanoa johtuuko tämä juurikin siitä, että maitoa on liikaa, tai jtn..?

Mutta eipäs minulla tämän kummempia, laitan tähän perään vielä kuvaa meidän mussukasta:)



Isä ja poika<3

Pitihän se laittaa kuvaa kun Aki syöttää vauvelia:P

5 kommenttia:

  1. Onnittelut pikkuisesta! :) Toivottavasti kaikki menee hyvin, tuntuu kyllä et menee, jotenkin vaan.

    VastaaPoista
  2. :D meijänki Mikael nukkui aluksi tosi hyvin! :D nyt jo nukutaan 20--06.00 asti :)

    söötti poika

    VastaaPoista
  3. Kiitos:)
    Joo toivottavasti jatkuukin tämä unirytmi:D

    VastaaPoista
  4. Vallan söpö poika! <3

    Kyllä toi maidontulo tasaantuu pian sellaseks vauvalle sopivaks, ettei enää liikoja tule :) Nyt kun ylimäärästä tulee niin kannattaa vaikka pakastaa vähän maitoa jos teillä on pakastin.

    Hirveästi ei kannata tosiaan pumpata imetyksen lisäksi, koska kysynnän ja tarjonnan laki, mitä enemmän pumppaat sitä enemmän maitoa alkaa tulemaan. ;) Toki jos kovasti ahdistaa ja rintoja kivistää, niin voi ne enimmät maidot lypsää pois :D

    VastaaPoista
  5. Joo tuo on vähän tuollainen kierre, että kun rinnat on täynnä maitoa ja pakko tyhjentää, niin sitten sitä maitoa myös tulee enemmän. Mutta kuten edellä olevakin sanoi, niin kyllä se siitä yleensä tasaantuu ja kannattaa laittaa tosiaan pakkaseen. Tai sitten voisit vaikka harkita äidinmaidonluovutusta, jos maitoa tulee noinkin reippaasti yli tarpeen? Luovuttajista on aina pulaa ja keskolan vauvoille se on kuitenkin varsinaista elämäneliksiiriä.

    Ja tuota pakastettua maitoahan voi sitten käyttää myöhemmin siinäkin vaiheessa, kun vauva opettelee kiinteitä ruokia syömään. Esim. tehdä perunamuusi äidinmaitoon, niin on tutumpaa makua. (:

    VastaaPoista