Etusivu

torstai 17. maaliskuuta 2011

Hmmpph..

Voi että.. Alko niin pistää vihaksi nuo ihmiset joilla on älyttömiä stereotypioita teinivanhempia kohtaan.. >:S

Tuolla Suomi24- palstalla taasen nuo ihanat yleistäjät dissaa ja mollaa koko ajan teinivanhempia. Ja kyllä, olen tyhmä kun luen niitä vaikka tiedän, että ne alkaa ärsyttää ja ehkä jopa otan hieman itseeni, koska tiedän, että en mielestäni ole paska äiti, vaikka teiniäiti- "nimikkeeseen" kuulunki..

Tämmöstä siellä tällä kertaa.. :

"minkä sitten laskette vittuiluksi?

-sen, että jotkut eivät kannusta teiniäitiyteen?
-sen, että jotkut suosittelevat ensin opiskelemaan, käymään töissä ja hankkimaan elannon ja itsenäistymään ennen lasta?
- sen, että joitain vituttaa teiniäitien lapsellisuus ja oletus "kyllä kaikki järjestyy jotenkin".
- sen, että jotkut arvostelevat teidän tukirahoilla elelemistä.

ehkä voisitte nuokin arvostelut lukea ihmisten huolestuneisuuteen, vai eikö teitä itseänne huolestuta se, että jotkut 13v tytöt harrastavat jo seksiä ja tulevat aivan liian nuorina äideiksi.
entäs sen tulevan vauvan hyvinvointi?kun sanotte ettei menojalkaa ole vipattanut 16-vuotiaanakaan, niin entäs kun olette 18-20v?kyllä silloin alkaa vipattamaan ja lujaa, ja silloin lapsi yleensä pistetään hoitoon milloin minnekin, kun ei haluttu nuoruutta elää silloin kun se piti elää.

eikö teitä huoleta teiniäitien lasten tulevaisuus lainkaan, vai järjestyykö kaikki aina maagisesti..kuin taikaiskusta."





Mun mielestä tuommonen teksti on rasittavaa..


Ihmisiä tulee raskaaksi ehkäisystä huolimatta. Olivat kyseessä sitten -18- tai +30- vuotiaita.
Ja teinivanhempien tilannetta ei ainakaan helpota jatkuva mollaus ja haukkuminen. Ja jos masentaa teinivanhempia, niin eipä se varmasti tee kovin hyvää tulevalle lapsellekkaan.


Miksi teinivanhempien pitäisi raskaaksi tullessaan lopettaa opiskelut..? Niitä voi jatkaa äitiysloman jälkeen. Kyllähän "aikuisetkin" vanhemmat opiskelevat myös aikuisina. Ei kaikilla heilläkään ole vakituista työpaikkaa tai välttämättä edes koulutusta.
En todellakaan kuvittele aikuisuuden olevan sitä, että leikki aikuista ja tekee aikuisten juttuja. En minäkään leiki mitään, vaan olen mitä olen.
Opiskeluja en ole käynyt loppuun, mutta ehdin kyllä äitiysloman jälkeen.
Ehkä minulla joo ei ole iän tuomaa varmuutta, mutta kyllä minulla silti on tietoa ja kokemusta asioista, kuten esimerkiksi lasten- ja kodinhoidosta.


Myöskin aikuiset jotka suunnittelevat lasta, ajattelevat varmasti että kaikki järjestyy, eivät kai he muuten lasta haluaisi hankkia, jos epäilevät etteivät pärjää.


Teinivanhemmat jotka kirjoittavat juuri esim. Suomi24:n tyylisille palstoille, hakevat sieltä varmasti ennemminkin samassa tilanteessa olevia juttutovereita, eivätkä loputonta vittuilua ja mollaamista.


Kyllähän nuoretkin äidit pystyvät antaa lapselleen hyvän elämän ja rakastavat taatusti lastaan yhtä paljon kuin +30- vanhemmat.
Mitä sellaista teinivanhemmat eivät pysty lapselleen tarjoamaan/antamaan, mitä aikuiset vanhemmat pystyvät.


kuva Googlesta




Monessa paikassa jankataan myös kuinka teinivanhemmat elävät vain tukirahoilla, jne.. Mikä muka estää heitä tekemästä jotain elannon eteen..?
Okei, ehkä he eivät voi tehdä yhtä paljon töitä kuin aikuiset ja ammatissa olevat, mutta he voivat tehdä viikonloppu ja iltatöitä.
Ja myöskin vanhemmat perheelliset saavat tukirahoja, joten eläväthän hekin myös niillä. Nuoret vanhemmat saavat vanhempainpäivärahaa, asumistukea ja lapsilisää, aivan kuten aikuisetkin vanhemmat.
Nuoret saavat ainoastaan opintotuen verran enemmän tukia, ja se ei kyllä ole kovin paljoa..


Nuoret vanhemmat myöskin tekevät ruokaa, tekevät ostokset, pitävät huolen kodista ja vauvasta ja silti pystyvät pitää huolen myös itsestä, aivan kuten aikuisetkin vanhemmat.. Mikä siis tekee teinistä huonon vanhemmat vain sen perusteella, että hän kuuluu tähän ns. teinivanhemmat- "kategoriaan".


Ja vaikka teinivanhemmilla ns. menojalkaa vipattaa, niin samoin se on myös aikuisten kohdalla. Monilla varmasti tekee mieli lähteä irroittelemaan, mutta eivät välttämättä lähde sen jälkeen kun on pieni elämä hoidettavana ja kasvatettavana.
Ja jos joskus harvoin päättää vaihtaa vapaalle, ei se tarkoita että lapsi jää hoitoon "milloin minnekkin". Lapsilla on kaksi rakastavaa vanhempaa, joista aina toinen voi varmasti jäädä kotiin. Ja myöskin iloiset mummut ja papat, varmasti mielellään ottavat lapsenlapsen hoitoon yhdeksi illaksi ja antavat samalla omille lapsilleen illan vapaaksi.
Kyllähän nämä aikuisetkin vanhemmat lähtevät joskus rilluttelemaan, mutta miksi se tekee teinivanhemmista heti huonoja äitejä ja isiä..? Koska heidän "vanhemmat"-nimityksen edessä on sana "teini".. ? Koska heillä on "oikeus" vaihtaa vapaalle, ovathan he aikuisia..?


Väitetään myös, että teinivanhempien lapset ovat huonokäytöksisiä ja juoksentevat ympäriinsä, koska emme muka osaa pitää heitä kurissa.
Kaupungilla näkee kylläkin aika paljon aikuisia vanhempia joiden lapset ovat hyvinkin huonokäytöksisiä ja monesti myöskin nämä itse vanhemmat ovat "huonokäytöksisiä" eivätkä välitä lastensa touhuista.
Kyllä ne aikuistenkin vanhempien lapset juoksentelevat, se kuuluu lapsuuteen, huolimatta vanhempien iästä.


Minua ei ainakaan huoleta teinivanhempien lasten tulevaisuus sen enempää kuin muidenkaan lasten. Samalla lailla lapsen kasvatus voi mennä pieleen, oli vanhemmat sitten 17- tai 30- vuotiaita.
Kaikki ei todellakaan järjesty aina maagisesti, kyllähän tämä on rankkaa ja itseä kasvattavaa, mutta eikö se ole sitä muillakin kuin vain teinivanhemmilla..?
Miksi nuoren vanhemmat pitäisi tietää mitä äitiys pitää sisällään..? Eihän sitä varmasti tiedä moni +30-vuotias ensisynnyttäjäkään. Äitiys on oppimista.
Eihän mikään kasvata ihmisestä hyvää äitiä paremmin kuin äitiys itse.


Ihmiset jotka ovat sattuneet kohtaamaan huonot teinivanhemmat, ajattelevat, että kaikki ovat samanlaisia. Mutta he eivät lainkaan kiinnitä huomiota huonoihin aikuisiin vanhempiin. 
Ehkä se vain kuuluu tähän suomalaisten ennakkoluuloiseen asenteeseen.
Näin se menee ja tulee varmasti aina menemään, että teinivanhemmat "ovat" huonoja vanhempia, koska asian vain "täytyy" olla niin, onhan se ollut näin jo kauan aikaa..




Ja anteeksi nyt tämä luultavasti ensimmäinen "angstinen" postaus.. Mutta pistää vihaksi tuommoiset stereotypiat ja pistää oikeasti mietityttämään, että miksi asian muka kuuluu olla näin...


kuva täältä

10 kommenttia:

  1. TODELLA TODELLA asiallista tekstiä. Eikä mielestäni niinkään angstausta, vaan mielipiteesi ja olen samaa mieltä. Tämä tekstisi on täysin totta, jos järjellä ajatellaan! =)
    Tsemppiä ja jaksamisia!
    Vaikutat kypsältä äidiltä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, että joku edes on kanssani samaa mieltä! :)

    VastaaPoista
  3. Oon kyllä aivan samaa mieltä kanssasi! Ärsyttävää, kun monilla on helvetinmoiset ennakkoluulot.

    VastaaPoista
  4. Sulla on tosi hyvä asenne ja asiathan on just noin miten ilmaisitkin ne! Muista aina että toisten mielipiteillä ei ole mitään merkitystä kunhan ite tietää mikä on oikein ja mikä ei! Jaksamista teille!

    VastaaPoista
  5. Oot Neea NIIN oikeasssa tuossa tekstissä!:) Nuoret vanhemmat voi olla aivan yhtä hyviä kuin vanhemmatkit vanhemmat, joskus jopa parempia. Se ei tosiaankaan ole iästä kiinni voitko antaa lapsellesi hyvän ja onnellisen lapsuuden:) Hyvä! <3

    VastaaPoista
  6. Oon sun kanssas samaa mieltä! :) Ite sain esikoisen 19 vuotiaana ja nyt oon 20 :) Hyvin vauvahoito ja muut asiat sujuu nuorenakin. Itseasiassa mitä nuorempana hankkii sitä paremmin jaksaa! :) Tsemppiä sulle, sulla on oikee asenne ;)

    VastaaPoista
  7. Oon itekki ''teini''äidin lapsi (ja itekki tuleva äiti), mutta todellisuudessa olen saanut rakastvat vanhemmat ja mistään en ole paitsi jäänyt. Olen huomannut että äitini on ymmärtänyt minua todella hyvin, kun kuuntelee kavereitten ''riitoja'' heidän kotona.

    VastaaPoista
  8. Löysin tämän blogin Suomi24:n kautta ja pakko sanoa, että väärässä siellä olivat. Mukavalta ja asialliselta mimmiltähän sinä vaikutat :). En ole teiniäiti, mutta itseäkin ärsyttää ainainen napina siitä, kuinka teiniäidit ovat automaattisesti huonoja äitejä ja plaaplaaplaapälpälpäl. Voisinpa seuraavan kerran Kärrytä tästä asiasta. Sympatiavittuttaa teidän puolesta.

    Mutta joo, Haleja ja jaksamisia sinne päin! Muistakaa että vaikka koirat haukkuu niin karavaani kulkee.

    VastaaPoista
  9. Suomi24:n kautta? ;o
    Hmm.. Mitä siellä taas on? :D

    VastaaPoista
  10. Sama meno olettaisin että siellä on :) Jeesustellaan nimittäin sitä sun tätä, eikä älytä ettei kaikki mene aina kuin stömssössä.

    VastaaPoista