Etusivu

perjantai 17. helmikuuta 2012

Ulkonäkö ja kauneusihanteet

"Ulkonäköasioissa ei siis kannata uskoa peiliä, valokuvaa, nimetöntä nettikommentoijaa eikä muitakaan tuntemattomia ihmisiä. Ainoa johon voi luottaa, on ystävä, joka tuntee sinut myös sisältä. Ihminen nimittäin on kolmiulotteinen kokonaisuus, jossa ulkonäköön yhdistyvät luonne, karisma ja sydämen sivistys. Ja vain tuolla kokonaisuudella on loppujen lopuksi väliä. ''
-Maria Veitola



"Jos joku kokee omasta ulkonäöstään epävarmuutta, hän saattaa yrittää peittää sitä mollaamalla muita. On typerää kohdistaa oma epävarmuus muiden haukkumiseen.
Syy mollaamiseen on yleensä se, että haukkujalla itsellään on tosi paha olla."


"Nuorten itse täytyisi hyväksyä itsensä sellaisina kuin he ovat. Valittamisen sijasta pitäisi olla kiitollinen terveydestä ja siitä, mitä kaikkea hyvää elämässä on, esimerkiksi ystävät ja perhe."






"Monissa kulttuureissa naisen pyöreyttä pidettiin aiemmin terveyden ja hedelmällisyyden merkkinä, ja samaan tapaan toimittiin 1800-luvulla amerikkalaistenkin keskuudessa. Ruokavalion tarkkaileminen alkoi kuitenkin jo 1840-luvulla, kun Sylvester Graham -niminen pappi alkoi puhua yksinkertaisen ja pidättyväisen dieetin puolesta."







"Kautta aikojen naiskauneuden takana on ollut mies, joka on sanellut, millainen on kaunis nainen. Joskus rehevä lihavuus on ollut paljon kauniimpaa kuin tikkumainen laihuus ja tumma eksotiikka on ollut blondivaaleuden tiukka haastaja jo aikojen alusta. Pituus-ihanne on ehkä vähän yllättäen ollut läpi vuosisatojen mieluummin pitkänhuiskea kuin lyhyt, vaikka miehet mielellään ihastuvatkin itseään lyhyempiin naisiin. Kauneus-ihanteet ovat tietenkin vaihdelleet eri kulttuureissa ja eri aikakausina niin, että se, mikä on ollut joskus jossakin kaunista, on nyt suorastaan hävettävää ja rumaa tai vähintäänkin naurettavaa."







Eri maiden kauneutta ja tyyliä:


Ranskalaiset naiset: Eivät varmasti voisi elää ilman punaista huulipunaansa ja kauniita huivejaan. Pukeutuvat yleensä kokomustaan mutta huivit voi olla värikkäitä. Ovat pieniä ja siroja, monesti kuin nukkeja. Pariisilaisnaiset eivät rusketa itseään vaan viihtyvät posliininvaaleassa ihossaan. 


Italialaiset naiset: Kulkevat aina korkokengissä. Voimakas santelipuinen ja vaniljainen parfyymin tuoksu ympäröi heidät aina (Milano, Rooma) silti olematta tunkkainen.


Japanilaiset naiset: Yleensä japanittaren valtti on siisteys pikkuasioita myöten: kynnet huolella viilatut ja hoidetut, vaatteet puhtaita ja silitettyjä, mikään ei repsota vahingossa, vaan tarkoituksella, jos on sellainen muotia. Laukuissa on kaikki tavarat siististi järjestyksessä omissa pikku pussukoissaan. Tuoksu ei kaada lähieläjiä, mutta on silti kiva, usein kukkainen tai pehmeä, trendikäs. Iho ehdottomasti mahdollisimman vaalea, ja päivänvarjo japanittaren kädessä ei ole harvinainen näky helteessä kesällä ja niitä myydään joka tavaratalossa. Ihon vaaleutta korostetaan meikillä. Siroja, nättejä kenkiä. Ja laukku on tärkeä juttu.
Tietty Japanissa on myös paljon eri tyylilajeja; tokiolainen trendityyli, anime, lolita, jne..






Kiinalaiset naiset: Yleisesti ottaen kiinattaret ovat hoikkia ja naisellisia. Vaatteissa löytyy rimpsua, rusettia ja hörhelöä... ja kengät ovat korolliset, mieluummin hame kuin housut, ja hiukset ovat pitkät ja kiiltävät. Meikkiä on harvoin "liikaa".


Kreikkalaiset naiset: Ei voi elää ilman hiuslakkaa. Vaatteiden pitää olla viimeisen muodin mukaan ja tietysti seksikkäitä, mutta sillä ei ole väliä onko se feikkiä vai ei, eikä sillä merkilläkään niin väliä, kunhan on ollut edullinen ja kaikilla kavereillakin on samanlaiset.
Äidit pitävät tyttäriään sievinä, vaikka nämä näyttäisivät kuin miltäkin katunaiselta minihameissaan.
Melkein suurinosa naisista käy dietologilla säännöllisesti saamassa ruokailuohjeita. Töissä oleminen on tylsää ja siksi mies yleensä tekee kahta duunia.
Kukaan ei halua erottua joukosta.



Toki näitä on niin tuhansia, mutta muutama esimerkki, siitä kuinka erilaisia kauneusihanteet voi olla.






Lopuksi muutama linkki:


Kauneusihanteet


Ihanteiden mukainen tänään, poissa muodista huomenna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti