Etusivu

perjantai 13. toukokuuta 2011

Maisteluja

Eilen Peetu maisteli ekaa kertaa Pilttiä. (peruna-maissi)
Ensin ilme oli kuin rusinalla ja näytti kuin Peetu haluais kysyä että mitä p***aa te mulle yritätte syöttää:D




Mutta kyllä se sitten alkoi pikkuhiljaa maistua, vaikka kyllä se maito taitaa kuitenkin olla mieleisempää:P



Ja Masu täynnä on sitten hyvä nukkua:)




Loppuun vielä muutamaa kuvaa Pittusesta:)






39 kommenttia:

  1. Ihanuuus!! <3 Odotinki jo et koska tulee kuvia :P

    VastaaPoista
  2. tosi suloinen poika! :) On kyllä kympin arviouset maisteluilmeet! mutta näinkö nuorena aloitatte jo ruokakokeilut? en sillain että kritisoin, mietinpä vaan että eikö se yleensä aloiteta vasta 3kk+ ikäisenä?

    VastaaPoista
  3. jensku ja nennekin: Kyllä se nykysuositus on täysimetys 6kk asti, soseita voi maistella aikaisintaan 4kk->

    VastaaPoista
  4. jensku: Joo siis onhan se 3kk+ suositus, mutta se tosiaan on vain suositus, eli eihän sille ole mitään tiettyä aikaa milloin saa aloittaa:) Ja Peetuhan on kuiten jo viikkoa vaille 3kk :)

    Ano: Nimenomaan se on nyky _suositus_, eli ei ole mitään tiettyä aikaa milloin voi aloittaa. En sano pahalla, mutta mielestäni lapsen äiti itse tietää parhaiten milloin aloittaa ruokakokeilut ja muukin:))

    VastaaPoista
  5. tottakai se näin on että äiti tietää itse parhaiten :) en ainakaan itse pahalla tarkoittanut tuota kommenttia.

    VastaaPoista
  6. Joo en mie ajatellutkaa että sie oisit pahalla sanonu, mutta tuo Anon kommentti jotenki vaikutti kritisoivalta:)

    VastaaPoista
  7. vähä mä repeilen noille Peetun ilmeille! Huippuvauva :)

    VastaaPoista
  8. Haha, oli joo aika kympin arvoset ilmeet:DD

    VastaaPoista
  9. Pakko sanoa tähän vielä, että tässä asiassa äiti EI kyllä tiedä parhaiten. Tiedätkö edes mistä nämä suositukset tulevat? Pienen lapsen suolisto ei ole tarpeeksi kehittynyt käsittelemään kiinteää ruokaa, miksi siis ehdoin tahdoin vaarantaa toisen terveys?

    VastaaPoista
  10. Samaa mieltä kuin edellinen!
    Kaiken lisäksi suositukset, 3kk+ tai 4kk+ ovat siltä ajalta, kun imetysaikoja säännösteltiin, josta johtuen maito ei riittänyt vaan tarvittiin lisäenergiaa.
    Jos vauva saa maitoa, kun haluaa, lisäruokaa tarvitaan vasta 6kk+.
    Poikkeuksena esim. keskosena syntyneet tms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joukossa tyhmyys tiivistyy. .. ootte kaksi kiihkoilija idioottia

      Poista
  11. En oikein jaksaisi kuunnella turhanpäiväistä kitinää täällä:)
    Neuvolassa sanottiin ettei ole mitään haittaa jos nyt jo aloittanut pilttien syöttämisen kunhan vain antaa lisäksi maitoa, ja jotenkin tuntuu että neuvolassa tietävät hieman paremmin kuin te. Ovathan he kuitenkin asiaan perehtyneet.. :)
    Ja ekalle Anolle, miten se suolisto voisikaan kehittyä jos syöttää pelkkää maitoa, kiinteään ruokaan totuttaminen se tietääkseni suolistoa myöskin kehittää

    VastaaPoista
  12. Edelläolevat kitinät eivät ole todellakaan turhanpäiväisiä.
    Käsittääkseni blogisi lukijat ovat huolissaan lapsesi terveydestä. Lapsen terveys ei koskaan ole turhanpäiväistä.

    Neuvola antaa vain suosituksia, se ei kerro sinulle mitä tehdä. Oman lapseni neuvolassa olen huomannut sen, että yleensä kaikki on "ihan ok", toki neuvoloissakin on eroja.

    Hmm, mitenköhän suolisto voisi kehittyä pelkällä maidolla? :D Kenties samalla lailla kuin lapsi oppii itsestään myös ryömimään, vaikkei kukaan häntä ryömitytäkään? Lapset oppivat myös istumaan ja kävelemään jne, vaikkei heitä istutakaan tai kävelytä.

    Voisit olla kiitollinen (fiksuista) kommenteista, joissa halutaan vain lapsesi parasta :)

    VastaaPoista
  13. Lisäyksenä edelliseen (olen siis sama kirjoittaja):
    Tuskin em. piltti on kovin vahingollista ollut, lapsesi ei siihen kuole tms, mutta tervelliisempää olisi antaa hänelle pelkkää maitoa 6kk ikään asti.

    Verrata voisi vaikka (huono vertaus kylläkin) alkoholin juomisen aloittamiseen: Fiksumpaa ja terveellisempää olisi aloitta juominen 25-vuotiaana kuin 15-vuotiaana. :P

    VastaaPoista
  14. Ei tietenkään lasta tarvitse mm. ryömityttää, mutta jos häntä pitäisi esim. sitterissä koko ajan, niin ei hän oppisi ryömimään, kävelemään tai istumaan.

    Mie olen todella kiitollinen fiksuista ja rakentavista kommenteista, mutta kyllä alkaa ärsyttää jos niitä joka tuutista tulee.

    Ja vertaat pilttiä alkoholiin..
    Aloitin piltin syöttämisen vähän päälle kolmea kuukautta aikaisemmin kuin sie suosittelet. Niin miksi vertaat juomisen aloittamista noin että välissä on kymmenen vuotta.
    Kolmessa kuukaudessa ja kymmenessä vuodessa on aika rutkasti eroa:)

    Ja kuten jo sanoitkin niin ei piltti varmasti kovin vahingollista ollut ja ihan hyvin ovat mm. veljeni kasvaneet ja elossa ovat vaikka pilttiä ovatkin alkaneet syömään 3-4 kk iässä.

    VastaaPoista
  15. Miksiköhän niissä pienten pilttipurkeissakin sitten lukee että 4kk-> jos äiti saa kerran "KEHITTÄÄ LAPSENSA vielä niin kehittymätöntä RUUANSULATUSELIMISTÖÄ" tyrkkämällä sosetta suuhun milloin itsestä hyvältä tuntuu?

    Jos kirjoittelee blogia koko maailmalle, pitää olla valmis vastaanottamaan myös kritiikkiä. Huolissammehan me olemme sun lapsestasi, tuskin täällä kukaan ilkeyttään on antanut neuvoja.

    Vauva kasvaa ensimmäisen elinvuotensa aikana niin hirvittävästi, että ero 2,5kk ja 6kk vauvan välillä on aivan valtaisa. Kaikin puolin.

    VastaaPoista
  16. Heippa :) Ihan mielenkiinnosta kysyn, et minkä takia aloit antaa pilttiä jo nyt?

    VastaaPoista
  17. Enkö mie hei juuri sanonut että KYLLÄ, mie OLEN kiitollinen neuvoista jne. ja kyllä osaan vastaanottaa kritiikkiä, mutta en jaksa sitä joka tuutista juuri nyt!
    Te vain jankkaatte ja jankkaatte samaa asiaa, se tuli jo selväksi. Oma valintani, kiitos kuitenkin huolenpidosta!
    Ei teidän todellakaan tarvitse olla huolissani lapsestani, en mie sitä tietääkseni pahoinpitele jos pilttiä annan..
    Ja jos on vielä jotain sanottavaa, niin sanokaan omalla nimellänne älkääkä anonyymeinä, jottei minunkin tarvitse laittaa kommenttikieltoa anonyymeille.. Koska kommenttinne usein ovat kuitenkin ihan asiallista ja mukavaa.

    VastaaPoista
  18. Täällä näköjään on niin paljon viisaita ihmisiä, et kertokaa mullekin, miten lapsen terveys vaarantuu, jos syöttää 3 kk iässä soseita? Tottakai ymmärrän, et liian aikasin aloitettu, jos tulee vatsavaivoja, ummetusta yms..
    Minä ainakin olen antanu 3kk ikäisestä asti sosetta ja velliäkin,koska vauvan paino nous niin hitaasti, vaik maitoa joikin tarpeeksi.Ja tän neuvon antoi meidän neuvolatäti..:)

    VastaaPoista
  19. Kaikilla blogisi lukijoilla ei välttämättä ole profiilia, jolla voisivat kirjautua, ja jättää kommentteja.
    Terv. "Pertti"

    ps. Tuleeko neuvoja "joka tuutista", jos niitä blogitekstisi kommenteihin tulee? Ilmeisesti siis jossain muuallakin on neuvottu sinua miettimään vielä soseiden kanssa - onko näin? :)

    VastaaPoista
  20. Ano: "Nykysuositukset perustuvat kansainvälisiin suosituksiin ja uusimpiin tutkimustuloksiin. Täysimetystä suositellaan puoli vuotta (6 kk), lisäruokia varovasti totutellen kuuden kuukauden iästä alkaen.
    Äidinmaito on riittävää ja luonnollista ravintoa vauvan ensimmäisten kuuden kuukauden ajaksi, eikä vauva muuta ruokaa tai nestettä tavallisesti tarvitsekaan. Suositusten mukaan vauvalle voi maidon lisäksi antaa muuta ruokaa tai nestettä neljän kuukauden iästä alkaen. Terveelle ja hyvin kasvavalle vauvalle kiinteiden aloittamisen voi hyvin aloittaa suositusten mukaisesti vasta noin puolivuotiaana." (Imetystukilista.net)

    Liian varhain aloitettu kiinteän ravinnon tarjoaminen lisää esimerkiksi allergioiden syntymisen riskiä. Miksi siis riskeerata, jos ei ole mitään erityistä syytä (esim. keskosuus, kasvun todellinen hidastuminen ja lisäenergiantarve) aloittaa kiinteitä ruokia?

    VastaaPoista
  21. Ihmettelen myös sitä miksi jotkut luottavat painokäyrien kertovan jonkun absoluuttisen totuuden lapsen kasvusta ja siitä kuinka paljon lapsen pitäisi kasvaa.
    Nykyisin neuvolassa käytössä olevat käyrät ovat tehty monien kymmien vuosien takaisten vauvojen kasvun mukaan. Nykyään lapset ovat isompia kuin tuolloin. Nykyään myös tiedetään se, että lapset kasvavat ja kehittyvät yksilöllisesti.

    Jos lapsi saa maitoa aina, kun hän haluaa, ja "vaik maitoa joikin tarpeeksi", ja jos lapsi on tyytyväinen, miksi antaa soseita vain siksi, että paino saavuttaisi käyrällä jonkun tietyn pisteen? Toinen vaihtoehto olisi luottaa itseensä ja vauvaansa. Jos vauva on tyytyväinen (ja vaikkakin painaisi vähän vähemmän) kaiken tulisi olla hyvin ilman soseitakin.

    Terv. "Pertti"

    On muuten mielenkiintoinen blogi ja etenkin sen kommenttiosuudet :)

    VastaaPoista
  22. "Pertti": Ei ole tullut negatiivista kommenttia soseista muualta.. Tarkoitin tuolla "joka tuutista" sitä että nyt kaikki kritisoivat täällä MINUA siitä kun annan jo soseita, en todellakaan ole ainoa. Neuvolassakin sanottiin että ihan hyvin voi aloittaa jo.
    Mitä ilmeisimmin tämä kritisointi johtuu minun "teiniäitiydestä", koska ketään muuta ei kritisoida asiasta, vai kuinka?

    Ja luulen että tuo viimeinenkin lause oli jonkinlaista piilovittuilua mutta kiitos kuitenkin. En nimittäin jaksa ottaa tuotakin vittuilua tosissaan.. :)

    Ja nyt.. "Pertti" voisitko ystävällisesti antaa olla. Ymmärrän että olet huolissasi lapsestani jolla muuten on kaikki hyvin soseista huolimatta (!!) Mutta en ihan tosi juuri NYT jaksaisi tuota jatkuvaa kritisointia, yleensä jaksan olla iloinen ja ystävällinen, mutta en juuri nyt.. Kiitos!:)

    VastaaPoista
  23. "Pertti":
    Miten ne kasvukäyrät voi mennä kymmenien vuosien takaisten lapsien mukaan, kun sinne laitetaan kaikkien vauvojen painot syntyessä ja neuvolassa joka käynnillä??
    Toisaalta, ei sillä käyrällä niin väliä, kunhan lapsi kasvaa tasaisesti.
    Jos neuvolasta suositellaan antamaan soseita maidon lisäksi vähän aikasemmin, ni miksi pitäisi toimia heidän neuvoja vastaan? Luulisi ammattilaisten tietävän.
    Mun mielestä on tosi hienoa,jos joku pystyy pitämään lapsen puoli vuotiaaksi asti tyytyväisenä pelkällä rintamaidolla..Kaikki eivät välttämättä edes pysty imettämään niin kauaa tai ollenkaan, ni aika ykspuolinen näkemys, jos tänne kopio supsituksia imetyksestä.

    Ja viel..:) Älä ota harmia näistä kommenteista..olen itse huomannu täs reilun 4kk aikana, että aina löytyy joku, jonka mielestä hoidat lastas väärin tai lapsi kärsii..Tsemppiä sinne..:)

    VastaaPoista
  24. Ano: Ne ketkä ei imetä, antaa luonnollisesti korviketta? Noin yhden vuoden ikään saakka maito on vauvan pääasiallista ravintoa.

    Nenne: Mitä tekemistä sun iällä on tässä asiassa? Kyllä kritisoisin ihan minkä ikäistä äitiä tahansa tällaisessa asiassa. Tää ei kuitenkaan oo mikään pikkujuttu.

    VastaaPoista
  25. Et vaikuttanut kritisoivan tuota joka tuolla aikaisemmin mainitsi asiasta. Annatko nyt olla. Jos mielestäsi hoidan lastani muka väärin niin anna minun hoitaa häntä minun tavallani, kiitos:)
    Sinulla ei lienee itsellä lapsia, ja haluat sen takia "sortaa" niitä joille lapsi on suotu. Kyllä se lapsi vielä sinunkin kohdalle osuu:)
    Ja nimenomaan jos neuvolassa on sanottu että ei ole mitään haittaa niin tuskin siitä mitään suurempaa haittaa silloin on. He tosiaan ovat ammattilaisia ja heidät on koulutettu neuvomaan ja ohjaamaan äitejä, joten en välttämättä tarvitse neuvojasi kun saan niitä (ja oikeita neuvoja!) muualtakin:)

    Kiitos sinä toinen anonyymi!:)

    VastaaPoista
  26. Kritisoin ja olen _kiinnostunut_, että mikä sai sinut antamaan teidän "pittuselle" soseita jo nyt, vaikka sille ei ilmeisesti ole ollut mitään erityistä tarvetta?
    Ja kyllä vaan, on minulla ihan omiakin lapsia ja näin ollen tiedän näistä asioista.

    Tykkään blogistasi, enkä ajattele että olet jotenkin huono äiti tai mitään. Mutta kummastuttaa...

    VastaaPoista
  27. no huhhuh, hyvin minäkin oon hengissä pysynyt vaikka pappa syötti mulle puuroo alle 3kk ikäsenä ja äitikin vaihto maidon piltteihin siinä kun olin 3kk...

    VastaaPoista
  28. No jos kerran olet "oikeasti" kiinnostunut: Peetu oli syntyessään normaalia painavampi, jonka jälkeen paino lähti laskuun, se laski ja nousi muutaman gramman ja jälleen laski. Edelleen paino on hieman alakanttiin, ja neuvolassa sanottiin ettei ole mitään haittaa vaikka antaa jo soseita ja ilmeisesti siitä on enemmänkin hyötyä koska nyt paino on nousemaan päin. Ja vaikka imetin ja annoin lisäksi korviketta niin paino ei silti juurikaan noussut, mutta nyt kun olen antanut muutaman teelusikallisen soseita jokaisella syöttökerralla niin painokäyrä näyttää kuulemma paremmalta. (Neukkutädin mukaan)
    Joten luulen ettei nuista soseista ainakaan haittaa ole, vai kuinka?

    Ja nyt varmasti aiot sanoa että olisi pitänyt antaa enemmän korviketta. Mutta kyllä, annoin sen verran kuin Peetu söi, vaikea sitä on tuputtaa sen enempää kuin huolii.

    Mutta vaikka sinulla onkin omia lapsia ja tiedät asioista niin mie, joka olen nuori ja Peetu on ensimmäinen lapsi niin haluan tehdä mieluummin neuvolan ohjeiden mukaan kuin tuntemattomien ohjeiden, koska haluan että lapsellani on kaikki hyvin.
    En antaisi hänelle soseita jos neuvolassa sanottaisiin että ne oikeasti voivat olla haitaksi, en todellakaan vaarantaisi lastani sen takia että haluan välttämättä antaa soseita.
    Kiitos vain tuosta huolenpidostasi(??)!

    Toinen ano: Haha:D Akin pappakin alkoi antaa Akin isälle vauvana kermaa (?!:D) koska hänen mielestä "maitolitkulla" ei lapsesta kasva raavasta miestä:D Ja kun oli tarpeeksi vanha niin syötti pottumuussia ja läskisoossia:D

    VastaaPoista
  29. Ihan vain selvennyksenä tuosta aiemmin mainitusta kasvukäyräasiasta sille Anonyymille, joka sitä "Pertin" tekstiä ihmetteli:

    "Nykyiset kasvukäyrät on tehty aineistosta, jossa olivat 60- ja 70-luvun taitteessa kasvaneet vauvat. Tuolloin lisäruoat aloitettiin yleisesti jo kuukauden iässä ja silloisilla imetysohjeilla (tarkat kellotetut imetysvälit, rintatulehduksen jälkeen imetys piti lopettaa välittömästi jne) äitien imetyksen loppuivat hyvin lyhyeen. Aineisto ei siis pidä sisällään laisinkaan yhtä pitkään täysimetettyjä vauvaoja kuin mitä tänä päivänä vauvat ovat ja siksi käyrät eivät kuvastakaan täysimetetyn vauvan kasvua. Täysimetetyille vauvoille on tyypillistä kasvun notkahdus käyrillä 3-6kk iässä ja se ei ole merkki maidon riittämättömyydestä tai lisäruokien tarpeesta. Jos lapsi kasvaa, on virkeä, iloinen ja kehittyy ikäänsä vastaavasti, hän saa todennäköisesti riittävästi maitoa, vaikka ei ihan pääsisi joka viikko tuohon 170g tavoitteeseen. Lasta tulee aina tarkastella kokonaisuutena, ei vain pituus- ja painokäyränä tai edes kakkavaippojen tiettynä määränä."
    lähde: http://www.hernekeppi.fi/kantsu/tietoa.html

    "Nykyiset kasvukäyrät on tehty aineistosta, jossa olivat 60- ja 70-luvun taitteessa kasvaneet vauvat." Näinhän se "Perttikin" kertoi...

    Mukavaa kevättä. Tämä äiti lopettaa tän blogin lukemisen, koska provosoituu ihmisten tietämättömyydestä ihan liikaa :D

    - itsekin teiniäiti 17v-

    VastaaPoista
  30. Mukavaa kevättä itsellesikin!:)

    Minunko "tietämättömyydestä" tuo johtuu?:)

    Ja tämäkin äiti on miettinyt lopettavansa blogin kirjoittamisen tai ainakin pidän piiiitkän tauon.. Ei oikein jaksa näitä kommentteja välillä:)

    VastaaPoista
  31. Ihanat ilmeet pojalla! :)
    hmm, hirmunen haloo jostain soseiden anto iästä.. kyllä meille annettiin soseita jo ennen 3kk ikää, ja ite annoin pojalle kans ekat maistiaiset kans...ja sittenhän sen tietää että tuleeko masukipuja vaiko ei.. vauvat kehittyy niin eritahtiin ja jotkut tarvitsevat "tuhdimpaa" ravintoa jo varhain kun taas toiset lipittäis maitoa sinne puoleen vuoteen. :) HUOM, ei siis mitään kritisointia..
    ja tuonne^^ ylempään teksiin, että kyllä kaikki järjestyy, usko pois! ja tottakai olet lapsellesi se paras äiti ja hoitaja muutenkin! ;) sulla voi olla joku babyblues-kausi menossa ja siks mieli maassa/hermoilet/uskonpuute.. :D Oikein kivaa ja antoisaa kesää sinulle ja teidän koko perheelle! :))

    VastaaPoista
  32. Tuolla joku anonyymi oli kommentoinut että "etkö kestä kritiikkiä", jos ei kestäisi kritiikkiä niin olisithan jo laittanut kommentointi eston anonyymeille. Mielestäni on tyhmää tulla tänne kertomaan että on väärin se ja se, kun kerta neuvolassa on sanottu että niin voit tehdä ja moni muukin on kyllä ollut sitä mieltä ja itse tehnyt samoin. Ja niin ovat vielä nekin elossa. :)
    Ei kannata välittää arvostelijoista!

    VastaaPoista
  33. Näille jotka marisevat suoliston kehityksestä, niin hommahan on niin että lapsen suoliston bakteerifloora nimenomaan alkaa kehittymään sitten kun tulee erilaista ruokaa kuin sitä maitoa (tämän näkee esim. ulosteen laadussa, "sinappikakka" muuttuu ns. tavalliseksi ulosteeksi, kun bakteerifloora kasvaa).

    VastaaPoista
  34. Heips :)

    Pakko oli tähän asiaan tulla kommentoimaan. Löysin blogisi juuri ja olen sitä nyt tässä lueskellut ja mielestäni suhtaudut nuoreksi äidiksi hyvin kypsästi lapseen, parisuhteeseen ja elämään muutenkin :) On ihana huomata,että nuoresta iästä huolimatta laitat lapsen etusijalle ja olet hyvä äiti. Toki eihän se hyvä äitiys katso ikää :)

    Ja näiden kommenttien perusteella mie, vähän vanhempi äiti (21v), olen sitten varmaan aika huono äippä myös, sillä lapseni oli pikkasen vajaa 3kk kun rupes tutustumaan soseiden ihmeelliseen maailmaan. Meillä "syy" aikaiseen soseiden alotukseen oli, että jäpikkä joi tuttelia (imetys ei meillä onnistunut) todella suuria määriä päivässä. Ei meille olis siinä vaiheessa kun yritin imettää,että jatkaisin pelkästään sitä 6kk asti! Lapseni ei yksinkertaisesti tullut kylläiseksi, ei niin millään.

    Pointtini tässä kuitenkin on,että sie oot paras äiti lapselles ja kyllä tiijät mikä on toiselle hyväksi. Ja jos neuvola on samaa mieltä asiosita niin kyllä ne tietää paremmin kun nää anonyymit nettikirjottelijat.

    Kaikkea hyvää sinulle,miehellesi ja tietysti pienelle ihmeelle :)

    VastaaPoista
  35. Meillä oli kanssa syynä ettei Peetu tullut kylläiseksi ja joi järjettömästi tuttelia.
    Mutta tietysti juttelin ensin siellä neuvolassa ja neukkutäti sanoi että voi ihan hyvillä mielin antaa:)

    Kiitokset meiltä kaikilta!:)

    VastaaPoista
  36. Neuvolassa meille annettiin lupa aloittaa vellit 3.5kk iässä ku neidillä ei paino noussut paljoa mitään ja soseet saatiin alottaa 4kk iässä. :)Ny on alkanut paino nousta.
    Mutta niinkun anonyymi kirjotti tuolla että ei alle 4kk ikäselle saisi antaa soseita niin hän on aivan oikeassa! Suosituksia ei ole laitettu kenenkään kiusaksi vaan ne on tutkittuja juttuja! Neuvolassa hekin ovat vain ihmisiä ja jokaisella neukkutädillä on omat mielipiteet, samoin kuin jokaisella lääkärillä. Itse olen lastenhoitaja ja olen nämä asiat joutunut opiskelemaan koulussa. Mutta aina kannattaa suosituksia noudattaa! Todelllakin 3kk ikäinen lapsi on liian nuori syömään soseita sen takia koska suolisto ei ole kehittynyt kunnolla.
    Jos sinun isovanhempasi tai vanhempasi olisivat syöttäneet sinulle 3kk ikäisenä vaikkapa maksaa niin tuskin sinä antaisit omalle lapsellesi nyt kanssa maksaa??? Sillon 15-20vuotta sitten suositukset ovat olleet aivan erinlaiset kuin nykyisin.. nykyisin asioita on tutkittu PAAAAAALJON enemmän kuin 80-90 luvulla...

    VastaaPoista
  37. Meidän Peetu kyllä on edelleen ihan hyvissä ruumiin ja sielun voimissa, joten rohkenen epäillä ettei ollut mitenkään kuolemanvakavaa tämä, että aloitettiin soseet kuukautta aiemmin.

    Jos ei asiantuntijoita tarvitse mielestäsi uskoa, niin miksi pitäisi uskoa sosepurkkien suosituksia, koska eikö nekin ole siihen asiantuntija kirjoittanut?

    En tietenkään antaisi maksaa, mutta väitätkö että vanhempani olisivat olleet idiootteja ja syöttäneet mulle maksaa??:D

    Tästä asiasta ei tarvinne enää jauhaa, koska tapahtumasta on jo melkein 4kk. Joka vanhoja muistelee sitä tikulla silmään, eikö niin?;)

    VastaaPoista