Etusivu

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Toivepostaus: Lempiruokani resepteineen

En yhtään tiedä, mikä on mun lempiruokaa, koska tykkään tosi monista ruuista..:D
Luettelen nyt kuitenkin muutamia lempiruokia, mitä mulla on!:)

Mie tykkään tosi paljon papan tekemästä pottumuussista ja jauhelihakastikkeesta, ja papan tekemästä poronkäristyksestä. En luonnollisestikkaan voi niitä reseptejä tähän kirjoittaa, koska en niitä tiedä.

Muita mielestäni hyviä ruokia on lasagne, ihan sillä perusohjeella, joka lukee siinä paketin kyljessä.
Tykkään myös spaghetista ja jauhelihakastikkeesta, makaronimössöstä ja lihapullista.
Näihin en nyt rupea reseptejä laittamaan, koska veikkaan että jokainen osaa tehdä niitä..:)
Tykkään myös itse tehdyistä lohkopotuista, eli leikataan perunat lohkoiksi, maustetaan ja paistetaan uunissa. Mulla ei ole mitään tiettyjä mausteita mitä laitan, yleensä ne kuitenkin on sipulijauhe, suola, paprikajauhe, jne. semmosia perusmausteita.

Myös hieman erilaisella ohjeella tehty lasagne on tosi hyvää, eli aurajuustolasagne.
Siinä se jauhelihasoossi tehdään ihan normaalisti, mutta juustokastikkeeseen tulee aurajuustoa.
Myös lasagnen "rakennusvaiheessa" kerroksien väliin lisätään aurajuustoa.

Aurajuusto pihvit ovat myös hyviä, eli raaka jauheliha ja aurajuusto sekoitetaan keskenään mössöksi ja lisätään mausteet, sitten niistä tehdään pihvejä/lihapullia ja paistetaan uunissa 175 asteessa n. 35minuuttia.

Tonnikalakastike ja pasta on myös hyvää. Pastan osaa varmasti jokainen valmistaa, mutta laitan tähän nyt tonnikalakastikkeen ohjeen:

1       sipuli
½tl    suolaa
½tl    yrttimaustesekoitusta
½tl    pippurisekoitusta
3rkl   ketsuppia
2dl    ruokakermaa
100g fetajuustoa
1prk  tonnikalaa

Viipaloi sipuli ja kuullota öljyssä.
Lisää mausteet, ketsuppi ja kerma. Hauduta 5 min.
Lisää kuutioitu feta ja tonnikala, kuumenna kiehuvaksi.
Tarjoile pastan kera.


Itse tehty pizza on myös semmoinen, josta myös Aki tykkää:D
2dl      vettä
2/3pkt tuorehiivaa
1 tl      suolaa
4 rkl    öljyä
5 dl     vehnäjauhoja

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää ensin suola ja öljy ja sitten jauhoja vähän kerrallaan. Kohota.
(Jos käytät kuivahiivaa, sekoita sitä noin 2 tl pieneen määrään jauhoja)

Kaulitse sopivan kokoiseksi ja muotoile pellille.
Täytä mielesi mukaan.

Paista 200asteessa kunnes juusto saa kauniin värin.


Akin tän hetkistä lempiruokaa taitaa olla pizzapatongit, eli ostetaan vain niitä esipaistettuja patonkeja, leikataan halki, täytetään millä täytteillä haluaa ja paistetaan uunissa sen aikaa et se juusto on semmosta hyvän väristä.
Me käytetään täytteinä yleensä jauhelihaa, fetajuustoa, aurajuustoa, ananasta ja pinnalle paljon juustoraastetta.

Oliko tää teidän mielestä tarpeeks kattava postaus?:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti