Etusivu

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Mielipideviikko: Abortti

Abortti on mun mielestä yks inhottavimmista asioista.
Miten joku voi tappaa oman syntymättömän lapsensa?
Sillä pienellä ihmisellä ei ole itsellä mahdollisuutta päättää haluaako elää vai ei.
Sen sijaan joku holtiton nuori, päättää hänen elämänsä ennen kuin on edes antanut
mahdollisuutta itselleen rakastua tähän pieneen.

Eniten ärsyttää ihmiset, jotka käyttävät aborttia "ehkäisynä".
Eikö oikeasti voi käyttää sitä pienen pientä kumista pussukkaa siellä välissä,
jos ei ole valmis vastaamaan seurauksista??
Itse jos saisin päättää, niin poistaisin abortin mahdollisuuden.
Tai sitten voisi olla vaikka, että jokaisesta abortista saa jonkun rangaistuksen.
Koska ihan oikeasti, maailmassa on todella paljon pariskuntia, jotka ovat yrittäneet
lasta monta monta vuotta, ja sitten joku kännikala tulee raskaaks ja tekee abortin.
Jos ei ole valmis äidiksi, niin synnyttäisi edes lapsen ja antaisi adoptioon, koska
sillekkin lapselle löytyisi ihan varmasti koti, perhe jossa juuri häntä rakastettaisiin.

Ymmärrän toki näitä, jotka on esim. raiskattu ja siitä ovat tulleet raskaaksi.
Ymmärrän sen että he saattavat pelätä esimerkiksi sitä, että näkevät lapsessaan
päivittäin raiskaajan kasvot, eikä siksi kykene rakastamaan lastaan täydestä sydämestä.
Mutta sillekkin lapselle löytyisi taatusti koti, jossa häntä rakastettaisiin, vaikka hän
olisikin saanut alkunsa raiskauksesta.

Ymmärrän myös näitä, jotka ovat esim. liian vanhoja tai nuoria synnyttämään.
Tai raskaus vaarantaisi heidän henkensä.
Mutta miksi pitää harrastaa sitä seksiä ilman ehkäisyä, jos tietää olevansa liian nuori
tai liian vanha synnyttämään..?

Sitten on tietysti niitä kun ultrassa ilmenee lapsen olevan jollain tapaa kehitysvammainen.
Miksi kehitysvammaisella ei olisi oikeutta elää??

42 kommenttia:

  1. Mä en myös ymmärrä sitä, että jos itekkin tietää, ettei kykene huolehtimaan lapsesya, niin ei käytä sitä ehkäisyä.

    Mut hyäksyn abortit, jos ultrassa nähdään, että lapsi on on vakavasti sairas tai sillä on joku vamma, joka vois haitata jotenkin sen elämää.

    VastaaPoista
  2. huh huh.. :) ensinnäkin, niitä vahinkoja sattuu kyllä ihan vanhemmillekkin ja ehkäisystä huolimatta. Eli jos ei ole valmis vanhemmaksi, niin ei pitäisi harrastaa seksiä ollenkaan, ettei satu vahinkoa? Eli jos vaikka ei yli 40v enää tahdo lapsia, niin se seksielämä jää siihen? Ja toisekseen, jos tulee raskaaksi, eikä tahdo lasta ja antaa se lapsen adoptioon, niin onko sekään nyt kovin hyvä? Joo, lapsi saa hyvällä tuurilla hyvän kodin, mutta ei välttämättä. Ja joutuu vielä ensimmäiset elinviikkonsa ainakin elämään sijoituksessa, koska äidillä on mahdollisuus perua adoptio tietyn ajan kuluessa. Sitten jos adoptioon päädytään, niin vauvaa on jo useamman viikon ajan pompoteltu vieraalta ihmiseltä toiselle. Voi lapsiraukka! Ja mainittakoon, että itse tulin kumista huolimatta raskaaksi 17v, mut en olis pystyny tekemään aborttia, eikä siitä edes puhuttu... :) eikä tää ollu mikään henk. koht. hyökkäys sinuu kohtaan, vaan ajattelin tarhota toisenlaista aattelumaailmaakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mielestäni sanonut kuin yhdessä ainoassa kohdassa että holtiton nuori, joten en ole missään vaiheessa väittänyt etteikö niitä "vahinkoja" sattuisi myös vanhemmille.
      En myöskään sanonut että seksielämä pitäisi lopettaa vaan että pitäisi käyttää ehkäisyä, joten älä muokkaa mun sanoja.
      Ei se lapsi tajua vauvana että joutuu kulkemaan paikasta toiseen, vaan isompana on taatusti tyytyväinen siihen että häntä rakastetaan vaikka ei olekaan perheen oman biologinen lapsi.
      Kiitos vain tästä mielipiteestäs, mutta mun mielipide ei kyllä muuttunut mitenkään:)

      Poista
  3. Kyllä ne vanhemmatkin ihmiset tekevät aborttei, ei pelkästään nuoret holtittomat ihmiset.
    Ärsyttää aina kun puhutaan vaan nuorista, mitä he tekevät.
    Samaa ne vanhemmatkin ihmiset tekevät.

    Ymmärrän kyllä sun tekstiä ja olen sun kanssa samaa mieltä. Mä rakastan mun tyttöä vaikka hän olisi ollutkin kehitysvammainen, olisin pitänyt hänet silti.
    Tietenkin olen onnellinen että tyttöni on terve.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten äskeisellekkin vastasin niin sanoin yhdessä ainoassa kohdassa että holtiton nuori.
      Joten en missään vaiheessa väittänyt että vanhemmat ihmiset eivät niitä abortteja tekisi.

      Poista
  4. Vähän pisti silmään kun kärjistit abortin nuorten ja kännikalojen asiaksi. Voihan sitä raskaaksi tulla vaikka käyttäisikin ehkäisyä; kondomi saattaa mennä rikki tai pillerit pettää.
    En halua mitenkää kyseenalaistaa sun mielipiteitä, mutta tää oli mun mielestä hieman suppea postaus. Niinkö tuo kehitysvammaisuus. Ei kehitysvamma ole lapsen eduksi, sanoisin, ettei koskaan, mutta joissakin tapauksissa se saattaa heikentää elämänlaatua merkittävästi. "Miksi kehitysvammaisella ei olisi oikeutta elää hyvää elämää?" Kaikilla vanhemmilla ei ehkä oo jostaki syystä mahdollista tukea erityislapsen elämää tarpeeks, taloudellisesti, ajallisesti tai henkisesti. Uskon, että harvempi meistä lähtis adoptoimaan lasta, jonka kasvattaminen on "normaalia lasta" haastavampaa. Eikä tuo adoptoiminen yleensäkään niin helppoa ole..
    -Donna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastasin aiemmillekkin että sanoin yhdessä ainoassa kohdassa että holtiton nuori, ja yhdessä ainoassa kohdassa kännikala. Joten se ei tarkoita että olisin sitä mieltä etteikö selvinpäinkin voisi olla käyttämättä ehkäisyä.
      Enkä myöskään väittänyt että ehkäisy ei voisi pettää.
      Niinhän se menee että ainoa varma ehkäisy on seksistä pidättäytyminen, mutta siksi laitoinkin että jos tulee raskaaksi niin sen lapsen saa pois itseltään muutenkin kuin abortilla.

      En ole väittänyt kehitysvamman olevan lapsen eduksi.
      Ja on olemassa todella paljon kehitysvammaisia, jotka rakastavat elämäänsä.
      Ja lisäksi tiedän kyllä ettei adoptio ole pelkkä nimi-paperiin-lapsi-on-sun- rutiinia..

      Poista
    2. Itse en missään vaiheessa väittänyt, ettetkö sinä olisi tiennyt näitä asioita tai että olisit väittänyt täsmälleen jotaki. Pointtini oli, että mielestäni tämä oli suppea postaus. Hyviä mielipiteitä, mutta muutama näkökulma lisää tekisi hyvää.. :) Enkä minä tarkoittanut sitäkään, etteikö kehistysvammaisella voisi olla hyvä elämä. Sehän riippuu kehitysvamman vakavuudesta sun muusta.
      Ps. Jos otit nokkiisi, olen oikeasti pahoillani!
      -Donna

      Poista
  5. Abortti on todella kiistelty asia nykyään. Ite en ole sen kannalta, mutta ymmärrän tiettyjä henkilöitä jotka sen ovat tehneet.
    Jokainen ehkäisykeino ei ole 100% varma, raiskauksia tapahtuu, sikiö ei selviäisi hengissä, painostus yms. Kaikkia syitä on miksi abortti olisi "hyvä" tehdä.
    Tietenkin jokaisella lapsella on oikeus elämään, mutta onhan äideilläkin oikeus omaan hyvinvointiinsa. En tarkoita nyt aborttia ehkäisykeinona.. Adotio ei ole helppo päätös kenellekään, ei myöskään abortti..

    Jokaisella on oikeus mielipiteensä ja en halua nyt mollata omaasi yhtään! :)

    VastaaPoista
  6. Päihdeongelmaisille äideille abortti on usein se paras ratkaisu. Vieläkään ei ole mahdollisuutta laittaa raskaana olevaa pakkohoitoon ja moni pieni sikiö ja vauva altistuu kohdussa ollessaan alkoholille ja huumeille. Näissä tapauksissa abortti on mielestäni oikea ratkaisu, lapsesta tulee kuitenkin todennäköisesti jollain tavalla kehitysvammainen.

    Mulla on tuttavapiirissä ollut näitä päihdeäitien lapsia ja aika hirveää katsottavaa se on ollut.

    Mutta niin, tuota aborttia parempi ratkaisu näissä tilanteissa olisi se pakkohoito. Vedotaan kovasti yksilönvapauksiin ja -oikeuksiin, mutta mitkä oikeudet sillä pienokaisella on siellä kohdussa? Eikö olisi hänen etunsa mukaista pistää äiti katkolle 9 kuukaudeksi, sen jälkeen voi taas rellestää miten tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En menis nyt tuolleen sanomaan. Mun äiti oli narkkari, iskä juoppo. He saivat mut todella nuorina. Olivat 16 ja isä 17v ja itse siis olen nyt 19v.
      Mä en ole millään tavalla kehitysvammainen, eikä mitään muita sairauksia. Olen aivan terve, niin kuin 3 muutakin pikkusiskoani.
      Hän kun odotti meitä, niin hän käytti huumeita.
      Siitä olen kyllä "vihainen" ettei voinut lopettaa sitä ja olisi voinut vaarantaa meidän henkemme.

      Että ei ne kaikki narkkareiden vanhemmat saa sairaita lapsia. :) On niitä tietty jotka saa!! Sitä mä en kiellä, mutta toi sun teksti vaan antoi ymmärtää että kukaan narkkari ei saisi terveitä lapsia :)

      Oon kyllä samaa mieltä siitä sun kanssa että olisi hyvä jos voisi pakottaa katkaisuhoitoon siksi aikaan kun on raskaana. :)

      Poista
  7. Oon osittain samaa mieltä. Mutta mun mielestä olisi väärin, jos esim raiskattu 15 vuotias tyttö joutuisi keskeyttämään opinnot raskauden takia, ja pilaamaan vartalonsa. Toki kannatan adoptiota/lapsen pitämistä, mutta esim. mulla on riipahtaneiden tissien ja löysän mahanahkan ym. takia laskenut itsetunto varmasti moneksi moneksi vuodeksi ja tunnen jääväni paljosta paitsi pelkän vartaloni takia(en esim. missään tapauksessa uskaltaudu rannalle enää, tai saunaan ystävien kanssa). Vielä kun tämä tapahtuisi täysin vasten omaa tahtoaan, en varmaan itse kestäisi. Mielestäni se, että on raskaana, ja synnyttää, antaa lapsensa pois, on ikäänkuin rangaistus raiskatuksi tulemisesta, ja se on väärin.

    Toisaalta taas kannattaisin sitä että aborttirajaa alennetaan. 7. viikolla alkiolle kehittyy pumppaava sydän. Tässä vaiheessa en itse pystyisi enää aborttia tekemään. Sitä ennen alkio on oikeastaan vain solupallo, jolloin mielestäni on järkevämpää tehdä abortti, mikäli se on äidin kannalta parasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olis munkin mielestä fiksua että sitä aborttirajaa laskaisiin, koska eihän alkio ole elävä ennen kuin sydän alkaa lyömään.
      Mutta tein tän postauksen näiden nykyisten aborttilakien mukaan, niin en viitsinyt sekoittaa tätä siihen.
      Mutta tätä kannattaisin todella!

      Mun mielestä tilanteessa jossa on päättänyt lapsen pitää, on melko itsekästä ajatella että kroppa on pilalla jnejne..
      Joo mun itsetunto laski myös, mutta ei mua kiinnosta mun kroppa, koska todellakin pilaan kroppani jos se on ainoa mahdollisuus saada maailman ihanin pieni ihminen maailmaan.

      Ja ymmärrän kyllä tuonkin mielipiteen, tuosta raiskauksesta.
      Jos olisin itse tullut kyseisestä tilanteesta raskaaksi, niin en olisi varmaan kuitenkaan pystynyt tehdä aborttia vaikka nuori olinkin.

      Mun mielipide vaan on se että en hyväksy aborttia jos lapsen sydän lyö, koska se on mun mielestä viattoman ihmisen tappamista..

      Poista
    2. En tarkottanutkaan tilannetta, jossa on päättänyt lapsen pitää. Toki vartaloa saa murehtia, kuten itse teen, mutta lapsi menee kaiken edelle, enkä vaihtais Miroa täydelliseen vartaloon ikinä, tai tinkisi Miron hyvinvoinnissa sen takia. Ymmärrän kuitenkin, että joku raiskattu nuori nainen ei halua olla raskaana ja synnyttää lasta, ja pilata vartaloaan. Jos ei siis lasta halua pitää. Vaikka tollasista seikoista onkin ehkä itsekästä välittää, niin varmasti voi aiheuttaa elinikäiset traumat jos nuori nainen joutuu koko elämänsä vasten tahtoaan näyttää vartalostaan 40 vuotiaalta ja häpeämään sitä kaikki nuoruusvuotensa, olemaan kaikkien kumppaneittensa mielestä sieltä huonoimmasta päästä ulkonäöltään kolmekymppiseen asti. Nuoret kun on todella herkkiä masentumaan ulkonäkönsä takia

      Poista
  8. Abortista on varmaan tosi hankala kirjoittaa mitään ilman, että joku hermostuu.

    Mä tulin raskaaksi vahingossa.
    Olin 25v, kahden lapsen äiti ja ehkäisy todellakin oli kunnossa. Mulla oli suunnitelmat, piti lähteä opiskeluun ja saada vähän lepotaukoa rankasta vauva-ajasta kun kuopus oli just täyttäny yks ja oppinut nukkumaan. Esikoinenki oli silloin vasta vähän päälle kaks.
    Sitte tosiaan pillerit petti. En yhtään unohtanu, otin kaikki aina ajallaan, koska kolmas lapsi oli niin poissuljettu asia.
    Ja sitte yhtäkkiä, ilman mitään varoitusta se oli mun mahassa. Ja mun ensimmäinen ajatus oli abortti. Mä ajattelin, että en mä sitä lasta tahallaan mahaani saattanu, mä todellakin huolehdin ehkäisystä. Se vaan ei riittäny. Mä halusin helpomman elämän, en voinu kuvitellakaan, että taas valvoisin vuoden itkevän vauvan kanssa.
    Mutta sitten. Mietittiin asiaa ja nyt se mun vahinkovauva (eli tällä hetkellä maailman paras yllätys <3) on ihana yksvuotias tuholainen :D
    Mä pidin kuitenkin vauvan enkä oo katunu hetkeäkään.

    Kovasti pelotti, että jos vauvalla on joku hätänä. Kerkesin rv7 asti syödä nimittäin pillereitä enkä tosiaan voinu kuvitellakaan olevani raskaana, mitään oireita ei ollu eikä mun kierrot ollu vielä tasottunu kunnolla edellisen raskauden jäljeltä.
    Jos vauvalla olis ollu joku iso ongelma, niin silloin olisin aborttiin päätyny.
    Kuitenkin on myös niitä tapauksia, joissa tiedetään, että vauva ei tule jäämään henkiin.
    Oon lukenu blogia, jossa nainen oli raskaana ja vauvalla löydettiin ultrassa anenkefalia eli siis aivot puuttui. Tämä äiti päätyi aborttiin, koska lapsi ei missään tapauksessa olisi synnyttään jäänyt henkiin. Luultavasti olisi kuollut jo mahassa. Tämmössissä tosi pahoissa vammoissa mä ymmärrän abortin, mutta esim. pelkkä down on mun mielestä aika heikko peruste.
    Mutta jokainen tavallaan, se on varmasti ison mietinnän tulos, päätyi mihin tahansa.

    Se, että ei viitsitä huolehtia ehkäisystä ja siksi tehdään aborttia abotin perään, saa mut kyllä näkemään punaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis, tottakai mie ymmärrän ja hyväksyn abortin juuri kyseisessä tilanteessa että lapsella ei ole aivoja tai joku muu elintärkeä elin puuttuu, mutta minunkaan mielestä esim. down on huono peruste abortille.
      Ja tuo sun kommentin loppuosa on kuin mun suusta tullutta! Eli täysin samaa mieltä:)

      Poista
  9. Pakko kommentoida koska must toi teksti kuulosti vähä silt et aborttei tekee vaa pelkät mun ikäset nuoret..Voihan se ehkäsyki pettää, vahinkoraskauksii voi tulla ilmanki et pannaa jossai kolmen promillen humalas ja jos mut raiskattais ja tulisin siit raskaaks ni en todellakaa haluis kantaa sitä lasta 9kk koska joka päivä se muistuttais tapahtuneest. Kyl mä ainaki jos nyt 17-vuotiaan tulisin raskaaks, tekisin abortin ilman et miettisin kauheen pitkää koska se lapsi pilais niin monen ihmisen elämän ja jos joku mun kavereist tulis raskaaks ni suosittelisin abortin tekemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lue kommentit, ennen kuin valitat samasta asiasta kuin muutkin...

      Poista
  10. I totally agree! :)

    VastaaPoista
  11. Jaa-a jaa-a. Minusta aborteista ei kuulu jaella mitään rangaistuksia, tehtiin niitä tai ei. Ja jos minut raiskattaisiin ja tulisin raskaaksi, haluaisin sen alkion äkkiä minusta ulos. En usko että kestäisin raskautta 9kk jos minut olisi raiskattu, eikä se normaali raskauskaan ole kaikille helppoa muutenkaan.

    Ei abortin pidä mikään ehkäisyväline kuitenkaan olla (vaikka sitä sellaisena käytetäänkin). Se on minusta juuri se toiseski viimeinen keino, jos tulee raskaaksi, eikä lasta tahdo pitää. Kaikkein viimeisin keino on adoptio (ja voihan sen lapsen tietenkin myös pitää itse).

    Ja ei kaikkeen voi valmistautua, raskaaksi voi tulla vaikka käyttää ehkäisyä. Pitäisikö seksi siis sallia vain niille, jotka pystyvät hoitamaan lasta?


    Entäpä tilanne, missä alkio on niin pahasti kehitysvammainen, ettei lapsi selviäisi synnyttyään kuin parhaimmilaan pari päivää? Tai tulisi keskenmeno suurella todennäköisyydellä joka tapauksessa?

    Ja jos abortteja ei sallita, naiset menisivät ei-toivottujen raskausten aikana puoskareille, ja siinä saattaisi lähteä pahimmillaan kaksi henkeä (sekä naisen että lapsen).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko oikeasti niin hankala lukea nuita aiempia kommentteja??
      Tein postauksen tämän hetkisten aborttilakien perusteell..
      Jos pystyisin päättämään niin muuttaisin sitä niin, että abortti on mahdollista vain siihen asti että alkion sydän rupeaa lyömään, koska siitä eteenpäin se on elävä ihminen..
      Ja sanoin myös siitä, että tottakai hyväksyn abortin silloin jos lapsi on niin pahasti vammautunut ettei eläisi kuin hetken..

      Poista
    2. Eikös Nenne kirjoittanut jo tuonne että itse hyväksyisi abortin esim. jos lapsi on saanut alkunsa raiskauksesta.. Lukekaa hyvät ihmiset muutankin kuin vain otsikko!

      Olen kanssasi aika lailla samaa mieltä Nenne, hyvä että uskallat kertoa mielipiteesi! ;)

      Poista
    3. Öh kyllä, luin kaikkia aimmatkin kommentit, mutta toin esille vain oman mielipiteeni ja ajatuksia, joita minulle heräsi. En ollut pilkkaamassa tai ivaamassa tai mitään. Anteeksi, jos sait sellaisen kuvan.

      Poista
  12. Provosoiva postaus.. Itse tosiaan pidän yleisenä käsityksenä, ettei kukaan halua vammaista lasta. On tietenkin hienoa jos voi ottaa täyden vastuun kaikesta tekemästään, kuten "vahinko"vauvasta. Taloudellisetkin realiteetit ovat pätevä syy aborttiin, sillä tietenkin jokainen haluaa tarjota lapselleen parasta. Ei lapsi pelkällä rakkaudella elä. Vaikka adoptio on periaatteessa vaihtoehto, kuka haluaa kiduttaa itseään ensin kiintymällä lapseensa ja sitten antaa sen pois? Ja kuten aiemmin todettiinkin, moni suomalainen vauva on päihdeäidin aikaansaannos, eli kärsii kehityshäiriöistä. Siksi kannatan aborttia, jottei kukaan lapsi joudu tahtoaan vastaan syntymään vajaavaisena tai kyvyttömänä ansaitsemaansa elämään.

    VastaaPoista
  13. Mun on pakko kysyä, ja olen siis lukenut kaikki kommentit muttet ole tähän vastannut: Jos oletetaan että abortti kiellettäisiin, niin mitä sitten jos on vaikka 20v. opiskelijanainen, joka on parisuhteessa ja käyttää ehkäisyä, mutta siitä huolimatta tulee raskaaksi?

    Oletko sä sitä mieltä, että sen velvollisuus siinä tilanteessa on käydä läpi kaikki raskauden aiheuttamat oireet, muutokset ja hankaluudet esim. opiskelussa ja synnyttää se lapsi adoptioon?

    Lapsi pitäisi kuitenkin saada ja synnytys kokea siinä pisteessä missä sen itse haluaa kokea, mun mielestäni. Abortti on tähän ainoa ratkaisu.

    VastaaPoista
  14. Mä hyväksyn abortin jos on raiskattu, sillä sä et voi mitenkään tietää mitä sairauksia raiskaajan suvussa on tai ylipäätään et tiedä mitään hänen geeneistään. Mä en pistäisi adoptioon lasta joka olisi saanut alkunsa raiskauksesta, kyllä mä abortin kannalla sillon olisin.

    Samoin jos lapsi tulisi olemaan erittäin vaikeasti vammainen, olisi abortti parempi vaihtoehto kuin se, että lapsi kärsii koko loppuelämänsä siitä, ettei osaa puhua tai kävellä jne.

    Ehkäisykeinona abortti on väärin, jälkiehkäsypillerit on keksitty sitä varten jos ehkäsy pettää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Olen _täysin_ samaa mieltä!! kaikki noi jutut on ihan ku mun suusta

      Poista
  15. Näkökulma adoptioon.

    Olen jostain lukenut, että adoptio ei ole mahdollinen jos on joskus sairastanut masennuksen. Lisäksi on oltava naimisissa tai yksin, avopari ei voi adoptoida. Eli jossain tapauksessa, vaikka kuinka haluaisi tehdä hyvää adoptoimalla, ei se vaan ole mahdollista.

    VastaaPoista
  16. Ymmärrän, että kantasi aborttiin voi olla tuonlainen, koska olet kuitenkin pienen lapsen äiti. Tiedät miltä tuntuu kasvattaa lasta ja tiedät mitä se kuuluisa äidinrakkaus on. (Huom! En kuitenkaan väitä, että äiti-ihminen ei voisi/saisi olla abortin puolesta.)

    Tässä kommentissani saattaa tulla vähän kertausta edellisistä kommenteista, sori. ;)
    Itse hyväksyn abortin. Mielestäni sen pitäisi olla jokaisen naisen oikeus ja onkin harmillista, että joissakin maissa ei kai ole.

    Itse hyväksyn abortin jokaisessa tilanteessa. Se nyt vituttaa kyllä minuakin, jos joku lorttoämmä ei pidä ehkäisystä huolta ja käyttääkin aborttia ehkäisykeinona. Se on typerää. Pistäis mieluummin "piuhat poikki" kokonaan raskauksien estämiseksi.
    Muuten kuitenkin hyväksyn abortit. Oli sitten kyse raiskauksesta, vammaisesta lapsesta, teiniraskaudesta, iäkkään raskaudesta, päihdeongelmaisen raskaudesta, ihan perus "tavallisen tallaajan" tai kenen tahansa raskaudesta. Naisella on oikeus päättää synnyttääkö lapsen vai ei.
    Lapsen adoptioon antaminen ei poista äitiyttä millään tavalla.

    Itse olen tavannut päihdeongelmaisten lapsia. Vaikka lapsella olisi äidin päihdeongelmasta huolimatta käynyt niin hyvä tuuri ettei varsinaisesti olisi kehitysvammainen, kannattaa miettiä myös niitä muita haittoja mitä päihdeongelmainen vanhempi voi mukanaan tuoda. (+ keskittymishäiriöt, psyykkiset ongelmat yms. yms.) Moni päihderiippuvainen hankkimalla hankkiutuu raskaaksi, koska olettaa lapsen olevan pelastus kaikkeen. Lasta hankkiessaan päihdeäiti ei välttämättä ymmärrä, että lapsi ei ole mikään nukke. Lapsi itkee, on sairaana, tarvitsee hoivan ja rakkauden lisäksi ruokaa, unta, vaatteita, leluja, tavaroita, pysyvyyttä, seuraa yms. yms.
    En toki kiellä sitä etteikö lapsen saaminen voisi olla päihdeongelmaiselle syy muuttua ja irtautua vanhoista huonoista tavoista.

    Kuten on tähän muutamat kirjoittaneetkin, adoptoiminen ei taida olla Suomessa yksinkertainen juttu. Monesti esimerkiksi juurikin päihdeongelmaisten* lapset aluksi huostaanotetaan ja kulkevat sitten sijaiskodista toiseen ilman minkäänlaista pysyvyyttä elämässään.
    Moni päihdeongelmainen ei ilman vastusteluja lastaan laita adoptioon, siksi ehkä taitaa huostaanotto olla yleisempää. (Ei oo faktatietoa, mutta näin epäilisin kuitenkin! Korjatkoon joku, jos puhun ihan puuta heinää!)

    * = Kirjoitan nyt ajatuksia etenkin tästä päihdeongelmaisuudesta, se kun vaan herättää eniten ajatuksia näistä aborttipuheista.

    Pakkohoito raskaana oleville päihdeongelmaisille olisi tietysti aivan mahtava ajatus ja olisin niin onnellinen, jos sellainen astuisi voimaan. MUTTA kannattaa miettiä myös muutamaa asiaa:

    - Tieto pakkohoidosta voisi karkoittaa raskaana olevat tuen piiristä. Ei olisi uskallusta mennä neuvolaan ja tällöin lapsen ja odottavan äidin tilaa olisi hyvin vaikea seurata.

    - No tuohon äskeiseen liittyen; päihdeäidit kokisivat entistä enemmän häpeää, he voisivat syrjäytyä tosi pahasti ja avun piiriin pääseminen voisi vaikeutua hyvin paljon.

    - Se, että raskaana oleva päihteidenkäyttäjä olisi pakkohoidossa ei tarkoita sitä, että lapselle ei voisi tulla kehityshäiriöitä yms. tai varsinkaan sitä, että kaikki olisi pakkohoidon jälkeen ok. Muutaman kuukauden pakkohoito ei välttämättä saisi päihdeongelmaista lopettamaan päihteiden käyttöä. Siihen tarvitaan oma päätös ja se täytyy tehdä omasta halusta, ei kenenkään muun.

    VastaaPoista
  17. Kommenttini jatkuu (tuli vissiin liian pitkä ettei mahtunut yhteen viestiin?! :DDD)

    Jokainen lapsi ansaitsee olla rakastettu. Mielestäni adoptio on oikein ihana juttu, mutta ei sekään varmasti mikään helppo asia ole - adoptoidulle lapsellekaan. Vanhemmaksi kasvaessaan adoptoitu lapsi tajuaa, että hänellä on kahdet vanhemmat, kahdet juuret jne. Se voi johtaa ties mihin identiteettikriiseihin.
    Ja lapsen antaminen adoptioon ei sekään varmasti ole kaikille mikään helppo prosessi,.

    Sori jos meni vähän ohi aiheen tai jotain tai jos olet sitä mieltä, että m inun pitäisi kommentit tai kirjoitus lukea tarkemmin.

    Joka tapauksessa oli pakko kommentoida tänne blogiisi kerrankin, vaikka jonkin aikaa olen tätä jo lukenutkin. 8) Eikä oo minään vittuiluna tämä kommentti tarkoitettu. Tämä on minun kantani aborttiin, sinun kantasi on hieman toinen, mutta hyväksyn sen kuitenkin täysin.

    VastaaPoista
  18. Jokainen lapsi ansaitsee olla rakastettu. Mielestäni adoptio on oikein ihana juttu, mutta ei sekään varmasti mikään helppo asia ole - adoptoidulle lapsellekaan. Vanhemmaksi kasvaessaan adoptoitu lapsi tajuaa, että hänellä on kahdet vanhemmat, kahdet juuret jne. Se voi johtaa ties mihin identiteettikriiseihin.
    Ja lapsen antaminen adoptioon ei sekään varmasti ole kaikille mikään helppo prosessi,.

    Sori jos meni vähän ohi aiheen tai jotain tai jos olet sitä mieltä, että m inun pitäisi kommentit tai kirjoitus lukea tarkemmin.

    Joka tapauksessa oli pakko kommentoida tänne blogiisi kerrankin, vaikka jonkin aikaa olen tätä jo lukenutkin. 8) Eikä oo minään vittuiluna tämä kommentti tarkoitettu. Tämä on minun kantani aborttiin, sinun kantasi on hieman toinen, mutta hyväksyn sen kuitenkin täysin.

    VastaaPoista
  19. Miten joku voi tappaa oman syntymättömän lapsensa?

    --> No jos ei halua lasta? Minä tein abortin 21-vuotiaana enkä kadu sitä yhtään. Olen aina ollut sitä mieltä, että minä en lapsia tee ja piste. Ja jos raskaaksi tulen, niin se on abortti. En surrut asiaa yhtään, ei omatunto soimannut, eikä paskaakaan kiinnostanut vaikka se eliö masussa kuoli. Vituttaako? Ja kyllä: Käytimme kumia.

    Miksi kehitysvammaisella ei olisi oikeutta elää?

    --> Miks kukaan haluis kehari lasta? Jos haluaisin lapsen, niin tekisin siinä vaiheessa jo abortin, kun toi selviäis.

    Ja ei, en ole provo. Olen vain kylmä kusipää. :>

    VastaaPoista
  20. Oon niin täysin samaa mieltä sun kans joka asiasta!! Ku luin niin huomasin että ollaan samaa mieltä tästä asiasta. Abortti on sama ku murha. Ja ite opiskelen lähihoitajaksi ja suuntaudun vammaistyöhön, niin yhtä paljon minäki rakastaisin omaa lasta jos huomataan raskauden aikana että sillä on esim. Downin syndrooma. Kaikilla on oikeus elämään, toki se vaatii enemmän sitten lapsen vanhemmilta, mutta yhtä arvokkaita ja tasa-arvoisia neki on ku me ns. "normaalit". En ymmärrä miten joku voi ja pystyy päätyä aborttiin, jos huomataan että lapsella on kehitysvamma!! Kuvottaa koko ajatuskin....eli, EN HYVÄKSY ABORTTIA missään tilanteessa! :)

    VastaaPoista
  21. Ihan ensimmäiseksi kiinnitin huomion siihen, kun tunnut olevan hyvin kärkkäästi sitä vastaan, että nuoret harrastavat suojaamatonta seksiä ja tulevat raskaaksi (ei sillä ettenkö itse olisi tätä vastaan). Tästä herää kysymys, että ettekös sinä ja aki yhtälailla "vastuuttomasti" harrastaneet seksiä ilman ehkäisyä, vaikka varmasti hyvin tiesitte että on mahdollisuus raskaudesta?
    pieni juttu, mutta itsellä pisti silmään kun muistelin että olet joskus kertonut ehkäisystäsi, tai siis sen puuttumisesta.

    Toinen juttu. Tämä osa eräästä kommentistasi pisti mietiyttämään:
    "Ei se lapsi tajua vauvana että joutuu kulkemaan paikasta toiseen, vaan isompana on taatusti tyytyväinen siihen että häntä rakastetaan vaikka ei olekaan perheen oman biologinen lapsi."

    Anteeksi nyt vain, mutta kasvatustieteisiin tutustuneena haluaisin hieman valaista sinua. Ensimmäiset kuukaudet _vauvan_ elämästä ovat hyvin tärkeitä. Jo vauva kykenee muistamaan asioita vaikkei niitä vanhempana tiedostaisikaan. Pointtini on siis se, että kyllä, lapsi tajuaa ja se "paikasta toiseen kulkeminen" vaikuttaa lapsen tulevaisuuteen kriittisesti esimerkiksi kiintymyssuhteita muodostettaessa.
    En tietenkään väitä, etteikö adoption ja "paikasta toiseen kulkeneilla" lapsilla voisi joissain tapauksissa tulla täysin onnellinen ja tasapainoinen elämä mutta valitettavasti joudun kumoamaan väitteesi siitä etteikö vauva-ajan pompotteluilla olisi merkitystä.

    En yleensä kommentoi tällaisia "mielipide"-kommentteja, mutta nyt oli mielenkiintoinen aihe josta itsellä heräsi pari juttua mieleen ja halusin nämä julki tuoda. Ei mitään henk.koht sinua vastaan.
    Oikein hyvää pääsiäistä sulle ja peetulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole missään vaiheessa sanonut olevani nuorten suojaamatonta seksiä vastaan, vaan olen sitä vastaan että he eivät käytä ehkäisyä vaikka tietävät etteivät halua lasta.
      Kiitos kuitenkin pitkästä kommentistasi ja hyvää pääsiäistä sinullekkin:)

      Poista
  22. kaikki paasaa aina naisten oikeudesta ja naisten sitä ja tätä, kukaan ei mieti lapsen oikeuksia elämään ja on jokainen nainenkin ollut alussa se nimenomainen lapsi.
    kukaan, ei _KUKAAN_ voi väittää etteikö turhia abortteja tehdä tuhansia vuosittain. Aina mietitään taas näitä "tilanteita" missä abortti olisi salittu, mutta tällä hetkellä se sattuu olemaan sallittu kenelle tahansa niin ei sitten puhuta siitä miten paljon pahaa se myös saa aikaan.

    Naiset voitte painua vaikka vittuun aborttienne kanssa oikeesti :-----D

    t. itsekkin nainen

    VastaaPoista
  23. Abortti on naisen perusoikeus. Jokaisella naisella on oikeus päättää omasta vartalostaan ja siitä, haluaako synnyttää. Alkiolla - eli soluklimpillä - ei ole oikeuksia. Myöskään siinä vaiheessa, kun kehittyy sykkivä sydän, kyse ei ole ihmisestä, vaan sikiöstä. Alkio/sikiö ei millään tavoin kärsi abortista. Toisin kuin ei toivotun lapsen syntymästä (en tarkoita jokaista vahinkoa - kun päättää lapsen pitää, se ei enää ole "ei toivottu") kärsii suuri joukko ihmisiä, pidemmän päälle koko yhteiskunta.

    Voin selittää yhteiskunnan kokemaa haittaa hieman enemmän: moni abortin valitseva nainen ei ole kykenevä hyväksi vanhemmaksi, huonosti kasvatetuista lapsista tulee usein (ei aina) huonosti käyttäytyviä, mahdollisesti häiriköitä tai rikollisia. Lisäksi äiti joka joutuu synnyttämään vasten tahtoaan (riippumatta siitä, pitääkö kersan itse vai antaako adoptioon) voi hyvinkin sairastua esim. masennukseen. Jos näiden masentuneiden naisten määrä kasvaa huomattavasti, kasvaa heidän hoitokulunsa, jotka yhteiskunta maksaa.

    Kieltämättä on selvää, että tällähetkellä Suomessa abortteja tehdään hälyttävän paljon (varsinkin nuorille) ja määrä vain kasvaa. Tilanteeseen tulisi puuttua, mutta muilla keinoin, abortin kieltäminen ei auta ketään. Historiastakin voidaan havaita, että vaikka abortti olisi laiton, niitä tehtäisiin varmasti - vain huonommissa olosuhteissa joissa myös naisen henki on vaarassa.

    Jos abortista taas seuraisi jokin rangaistus, moni valitsisi puoskarin tekemän abortin tai pitäisi lapsen ilman mitään edellytyksiä sen kasvatukseen ja taas seuraa ongelmia.

    Myöskään ehkäisyn pettäessä jälkiehkäisy ei ole aina vaihtoehto, koska se täytyy ottaa 72 tunnin kuluessa yhdynnästä, eli siis paljon aikaisemmin, kun ehkä huomaa ehkäisyn pettäneen. Mikään ehkäisykeino ei ole satavarma, raskaus on mahdollinen, vaikka kondoomi ei menisi edes rikki tai ottaisi kaikki pillerit oikein ja ajallaan. Ja tällöin siis ehkäisyn huomaa pettäneen kun tajuaa olevansa raskaana. (tämä siis kommenttina edellisen kommentoijan viestiin)

    Adoptioon lapsen antaminen on hyvin raskas prosessi, siihen ei välttämättä enää kykenekkään lapsen nähtyään, vaikka ei itse olisikaan valmis vanhemmaksi - henkisesti tai taloudellisesti.

    Raiskaajaa ei tule palkita jälkikasvulla, eikä raiskatuksi tullutta raskaudella.

    Kehitysvammaisilla tulisi olla samat oikeudet kuin kaikilla muillakin (ei valitettavasti nyky Suomessa aina toteudu). Mutta oli sikiö terve tai vammainen, sillä ei ole oikeuksia. Ihmisoikeuden ihminen saa syntyessää, siis tullessaan ihmiseksi.

    Abortti ei ole ehkäisykeino, mutta hyvinvointivaltiossa jokaisen naisen perusoikeus se ehdottomasti on.

    VastaaPoista
  24. Siis korjauksena edelliseen, raiskatuksi tullutta ei pidä rankaista raskaudella.

    VastaaPoista
  25. Yleistätpä aika raskaalla kädellä... Kaikki abortin tehneet eivät ole holtittomia nuoria - ihan hyvin myös päälle 30vee nainen voi abortin tehdä! Että mieti aina ennenkun julkaset noin väärässä muodossa, tuosta saa sellaisen mielikuvan että kaikki abortin tehneet ovat nuoria.

    Ja mitenkä suhtautuisit itse jos saisit kehitysvammaisen lapsen? Olisitko valmis silti kantamaan vastuun lapsesta?
    Ja seuraava postaus kun sanot että äiti ei rakasta lastaan jos juo ja käyttää huumeita raskauden aikana.. niin yhtä' paha se tupakoiminenkin on. Eli tupakoivat raskauden aikanakaan eivä't rakjasta lapsiaan.

    Hyviä kirjoptuksia, yleistät vaan välillä liikaa. Onneksi meitä on moneen eri veneeseen ja eri mielipiteitä löytyy. Ei ole yhtä oikeaa mielipidettä, kaikki on yhtä oikeita. Sun mielipide jam un mielipide

    VastaaPoista
  26. Toi, että abortintekorajaa laskettais siihen kun alkion sydän alkaa lyömään, eli 7. viikolle on aika mahdotonta. Ite oon 17v. tyttö ja tein abortin melkein 2kk sitten ollessani 8. viikolla. Tein raskaustestin kun menkat oli 5-7-päivää myöhässä, elle vähemmänkin, koska ne on vähän epäsäännölliset. Silloin oli perjantai ja soitin heti maanantaina neuvolaan ja kerroin, että täytyy tehdä abortti. Saman viikon torstaina sain ajan neuvolaan ja siitä meni pari viikkoa niin abortti tehtiin. Toimin siis nopeasti ja huomasin raskauden viidennellä viikolla. Eli täytyy tosi nopeeta huomata raskaus ja saada sairaalaan aika, jos yrittäis ennen 7. viikko ehtiä

    VastaaPoista