Etusivu

maanantai 11. heinäkuuta 2011

Se on vain elämää ja elämä on joskus julmaa..

Ei enään niin kiva olla täällä Rovaniemellä..

Äiti sano eilen facebookissa, että Leevi (se meidän musta koira) on purassu Nereä (pikkuveli) kun Nere oli menny jotain härnäämään.. Nerellä nyt tikit poskessa..

Vissiin tänään tai eilen ne oli sitten vieny Leevin piikille ja kävi hautaamassa sen.. Tosi kiva kun ei kerenny sanoa että oli se oikeesti ihan kiva koira..
Mie aina sanoin sille että meneppäs nyt pois ja että mie en tykkää siitä.. Mutta kyllä mie oikeesti tykkäsin..
Ei tämä ole kivaa..

Muutama vuosi sitten lopetettiin meidän Heta-koira, se otettiin meille ennen ku synnyin ja oli 16-vuotias kun kuoli.
Tai siis se tosiaan lopetettiin, kun sen takajalat halvaantui keskellä yötä..

Ja nyt sitten Leevi, eihän se ollut edes kuin vuoden..?? Vähän päälle..?
Miksi kaikki viedään pois. Ei se ole kivaa.. ;<




Ja mulla ei ees oo kunnon kuvia Leevistä.. En ees niitä oo kerenny ottaa.. ;<

15 kommenttia:

  1. Kurja tapahtumaketju. Pahoittelut :(

    VastaaPoista
  2. Höh, kauheaa :( lemmikin menetyski on paha paikka.. vaikka ei olis kauaa kerenny ollakkaan, mutta silti!

    VastaaPoista
  3. VOI EI :'( Oman koiran jouduin hautaamaan viikko sitten eli tiedän tunteen vähän liiankin hyvin..

    VastaaPoista
  4. Ymmärsinkö nyt oikein että lapsi on härnännyt koiraa joka on siihen reagoinut kuten eläin hyvin luonnollisesti saattaa reagoida ja siitä hyvästä se piti lopettaa? Vai oliko lopetuksen takana muut syyt?

    Nousi vaan niskavillat pystyyn kun täälläpäin tapahtuu surullisen usein sitä että pikkulapsille ei opeteta kuinka koiraa käsitellään, ei oteta huomioon että eläin on aina eläin ja siksi arvaamaton ja kun vahinko käy, koira pistetään unille vaikkei kyseessä edes olisi ollut mikään oikeasti aggressiivinen hyökkäys ihmistä kohtaan. Ja monesti ihmiset eivät edes viitsi ajatellakaan uuden kodin hankkimista koiralle saati sitten että näkisivät vähän vaivaa koiran ja lapsen molemminpuolisen tutustelun suhteen...

    VastaaPoista
  5. en ymmärrä miks koirat lopetetaan heti ku ne on kerran purassu :/ ja varsinkin jos se tekee sen itsesuojeluna

    VastaaPoista
  6. Miksette voineet etsiä nuorelle koiralle uutta kotia?! Pistää niin vihaksi että ensin otetaan koira eikä kanneta siitä yhtään vastuuta.. Eikai se sen koiran vika ole että lapsi kiusaa sitä ja sitten koira näyttää sen takia hampaita! Mikään koira ei kestä lapsilta jatkuvaa kiusaamista, härnäystä tms. Eikä pidäkään kestää. Jos on koira, on vanhempien tehtävä opettaa lapsille miten koiraa kohdellaan. Kyllä meillä on lapset aina osanneet koiraa kohdella kunnioittavasti ja oikein.
    Jos jotain hyvää pitää etsiä niin onneksi koira pääsi pois tuollaisesta perheestä.
    Toivottavasti siihen perheeseen ei enää koskaan tule mitään elävää olentoa. Toivottavasti äitisi häpeää edes...

    VastaaPoista
  7. Täytyy sanoa, että itselle tuli samankaltaisia ajatuksia tekstiä lukiessani kuin yllä oleville. Miten koira lopetetaan siitä syystä jos lapsi on sitä härnännyt ja koira on puolustautunut siinä tilanteessa. Eihän ihmisillekkään niin tehdä jos joku on kiusannut toista.Tekstin perusteella vika taisi olla tuossa lapsessa joka on mennyt härnäämään, eikä koirassa! Täytyy sanoa että ihmettelen suuresti..ja pistää hieman suututtaan. Olen kuullut ennenkin tapauksista joissa lapset kiusaavat koiria, siinä on mun mielestäni kyllä kasvatuksessa puutteita jos näin tapahtuu..

    VastaaPoista
  8. Mihin osoitteeseen sulle voisi lähettää sähköpostia?
    Terveisin, Lena

    VastaaPoista
  9. Oliko tuo nyt ainoa syy piikittää koira? Itsesuojeluvaisto se on koirillakin.

    VastaaPoista
  10. Te jokainen rasittava anonyymi valitatte täysin turhaan mulle. En ole tehnyt päätöstä lopettaa Leeviä ja kuulin sen itsekkin vasta kun se oli JO(!!!!) haudattu.. Joten voitteko olla valittamatta mulle, sattuu muutenkin ihan tarpeeks kun rakas lemmikki lopetetaan.

    Syynä lopetukseen oli mm. se että puraisi, olen itsekkin sitä mieltä että jos koira kerran puraisee niin kyllä se pitää lopettaa (vaikka se sattuisi) koska se taatusti puree toistenkin.
    Äiti lopetti Leevin koska hänellä on kolme pientä lasta ja sitten on meidän Peetu, eikä olisi kovin kiva jos puraisisi toisenkin kerran.
    Ja tuskin kukaan sitäpaitsi ottaisi koiraa, joka on purrut jotakuta.

    Lena: sähköpostia voi lähettää osoitteeseen cindi@hotmail.fi

    VastaaPoista
  11. Tuskin kukaan mitään pahaa kommenteillaan tarkoittaa. Mutta eihän se ole mikään syy lopettaa koiraa jos sitä mennään härnäämään ensin ja se purasee. Ymmärrettävää toki jos koira on agressiivinen ja käyttäytyy uhkaavasti syyttä, mutta tässä tapauksessa koira kuitenkin vissiin puolustautui härnäämiseltä. Ehkä kannattais mielummin ottaa ne lapset puhutteluun ja tehdä niille selväks kuinka eläimiä kuuluu kohdella, eikä ottaa koiria ja antaa lasten kohdella niitä miten sattuu ja sit piikille jos ne ei alistu toisten kiusaamiseen..Ja uskon, että tässä tapauksessa koira olis varmasti saanut kodin muualtakin kun koira käyttäyty tuollain tollasessa tilanteessa.Eri asia jos koira on agressiivinen syyttä..

    VastaaPoista
  12. Leevin kohdalla on aina ollut uhka että hän pimahtaisi, koska hänen isänsä oli lopetettu juuri sen takia että oli yhtäkkiä hyökännyt agressiivisesti kimppuun.
    Mun pikkuveljet ovat aina asuneet koiraperheessä ja aina ovat osanneet hyvin kohdella koiria! Aina on opetettu MITEN koiria pitää kohdella!
    Joten juttu ei mitenkään liittynyt siihen etteikö olisi opetettu!

    Nere ei voinut mitenkään arvata että Leevi puraisisi, koska koirat ovat aina olleet rauhallisia ja kilttejä, ja Nerekään ei taatusti pahalla kiusannut. Veikkaanpa että se oli vain uhmaikäisen lapsen kokeilua omista rajoistaan!

    Ja heille on todellakin puhuttu monta päivää tuosta jutusta, kerrottu että miksi Leevi teki niin ja miksi koiria ei saa kiusata, vaikka heille ONKIN kerrottu aina miten koiria kohdellaan..!

    Ja tuolle yhdelle anolle vielä.. Mun mielestä todella loukkaavaa, että sanot kuinka asiassa hyvää oli se että koira pääsi pois meiltä..
    Loukkaa todella paljon..
    Rakastettiin Leeviä, hän oli perheenjäsen, kohdeltiin aina häntä hyvin, hän sai todella paljon rakkautta meiltä..
    Joten miten pystyt sanomaan meitä tuntematta, että hyvä kun pääsi pois meiltä?
    Loukkaa ihan tosi aivan älyttömästi, vaikka sehän sinulla taatusti oli tarkoituksenakin, loukata.. Onnistuit todella hyvin, onnittelut siitä..

    VastaaPoista
  13. Oikein tehty, vaikka tuntuu varmasti pahalta. Pienille lapsille on mahdotonta takoa kalloon sitä miten koiria kohdellaan, koska ne ei vielä ymmärrä sellaista, eivätkä edes hallitse omia voimiaan kunnolla. Tosi suuri riski pitää arvaamatonta koiraa, jos vielä useampi pieni lapsi vahdittavana. Se voi olla yksi liian kovakourainen nykäisy turkista tai huolimaton huitaus kuonolle, ja koira pimahtaa. ( ilmeisesti pitää itseään ylempiarvoisena kuin lasta?) Jos puree kerran niin ei kannata jäädä odottamaan toista kertaa. seuraavaksi saatetaan joutua hautaamaan joku muu kuin koira.

    VastaaPoista
  14. Leevin lopettamisesta juteltiin kasvattajan kanssa sekä eläinlääkärin kanssa, ennen lopetuspäätöstä.
    Kaikki olivat sitä mieltä että sitä ei voi sijoittaa uudelleen arvaamattomuutensa takia.

    Jos tanskandoggi puree ihmistä tosissaan, on ihminen sen verran heikkoa tekoa että jälki on hirveää. Tällä kertaa selvittiin tikeillä..

    VastaaPoista
  15. Ja äskeisen siis kirjoitti äiti, joka tietää asian paremmin!!
    Eli hei kaikki, näin oli parempi kuten varmasti fiksut tajuaa, tyhmät ei.. :)

    VastaaPoista